Ekstraforestillinger

The Sound of Music

Forestillinger

Vidunderlig musicalklassiker
Den unge livsglade novice Maria lever i et kloster i de østrigske alper. Her charmerer hun såvel priorinden som de øvrige nonner med sin livsbekræftende sang og milde og lyse natur. Men Maria har svært ved at følge klostrets strenge regler og bliver derfor barnepige hos enkemanden Kaptajn von Trapp, der har ikke mindre end syv børn.

Kaptajn von Trapp tror på streng disciplin, og Marias ankomst til familien bliver et vendepunkt, ikke mindst for børnene. Maria smitter alle med sin livsglæde, sin ungdom, sit lattermilde væsen og sin musikalitet. Børnene får et helt nyt syn på tilværelsen, og samtidig blomstrer kærligheden mellem den unge novice og den strenge Kaptajn von Trapp. Alt tegner lyst og lykkeligt for den store familie, men nazismens mørke skyer nærmer sig faretruende, og familien må flygte over bjergene til en ny fremtid.

The Sound of Music er en vidunderlig teateroplevelse for hele familien.
Anbefales fra 7 år.

 • Billetpriser

  185 - 375 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 kr. (weekend: ½ pris ift. normalpris)

 • Børn u. 15 år

  80 kr.

 • Premiere

  5. maj 2018

 • Sidste spilledag

  16. juni 2018

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Musical

Spilledage

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Baseret på en sand historie

Musicalen The Sound of Music havde premiere på Broadway i 1959, og er baseret på Maria von Trapps biografi: The Story of the Trapp Family Singers. Musicalen blev en stor succes, og i 1965 blev den filmatiseret med Julie Andrews og Christopher Plummer i hovedrollerne. Filmen blev dengang den bedst sælgende film i USA nogensinde, og den blev også en international succes.

Historien i The Sound of Music følger i høj grad de virkelige begivenheder: Den virkelige Maria var novice i et østrigsk kloster, og hun blev sendt til Kaptajn von Trapp og hans syv musikalske børn for at være huslærer. Von Trapp og Maria blev gift og flygtede med børnene til USA da tyskerne gik ind i Østrig, fordi von Trapp ikke ville deltage i krigen på nazisternes side. Manuskriptforfatterne har dog taget sig nogle friheder i forhold til de virkelige hændelser. Blandt andet udspiller begivenhederne sig over en kortere tidsperiode og for at gøre slutningen mere dramatisk, lader de familien flygte ved at gå til fods over Alperne til Schweiz, mens den virkelige von Trapp-familie flygtede med tog til Italien.

Medvirkende

Holdet bag

Music by
RICHARD RODGERS

Lyrics by
OSCAR HAMMERSTEIN II

Book by
HOWARD LINDSAY and
RUSSEL CROUSE
Suggested by ”The Trapp Family Singers” by Maria Augusta Trapp
Presented through special arrangement with R&H Theatricals Europe

Teaterforlag
Nordiska ApS – København

Oversætter
Frank Rubæk, sangteksterne i samarbejde med Steffen Gliese

Instruktør
Rolf Heim

Scenograf
Christian Albrechtsen

Kapelmester
Niels Søren Hansen

Koreograf
Cecilie Greiber Alring

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Jonas Hvid

Desuden medvirker
Margrethe Manley

Børn (6 medvirkende pr. forestilling)
Benjamin Gjerding Laursen, Ida Maria Hansen, Rumle Grunwald Falk, Rosa Moe Kempel, Amalie Bømler, Camilla Elsøe, Rasmus Brix Lytzen, Kirstine Rützou Rosenkilde, Tobias Engelbredt Michelsen, Astrid Blandow Bratholt, Emma Katrine Zeilau Thorsted og Viktoria Vinter-Jensen

Musikere
Johannes Hejl, Oshrat Weinberger, Pernille Jönsson Nüchel, Rikke Øland, Thomas Hamilton og Jacob Rose

Musicalen opføres på dansk

Vil du vide mere?

Gratis introduktioner

Få 45 minutters gratis introduktion til The Sound of Music.

Book introduktion

Køb billet til The Sound of Music

Køb billet