Spotify og Radio Luxembourg

Forestillinger

De ser for lidt til hinanden – unge og deres bedsteforældre. På Borgerscenen mødes de nu om musikken.

Ca. 40 år adskiller de to generationer, som Borgerscenen nu inviterer til at komme og spille og synge. De unge er født omkring år 2000 eller lidt før, og kender slet ikke en verden uden smartphones, SMS for ikke at snakke om internettet som sådan. Deres bedsteforældre var unge omkring 1968 og sikkert enten en del af et ungdomsoprør eller i oprør over det. Begge grupper har haft og har deres musik. De personlige favoritter, generationshits og de evige melodier.

Musikken kender som bekendt ingen grænser, og det gør fantasien heller ikke. Borgerscenen rykker med denne syvende forestilling ind på Lille Scene.

 • Billetpriser

  200 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 kr.

 • Varighed

  Ca. 1 time og 40 min. (ingen pause)

 • Premiere

  2. februar 2019

 • Sidste spilledag

  6. marts 2019

 • Scene

  Lille Scene

 • Genre

  Teaterkoncert med unge og ældre borgere

Spilledage

Appetize
Broadway World Denmark
Ungt Teaterblod
Kanal Blokhus
Kulturkongen.dk
Jyllands-Posten
Nordjyske
Teaterkoncerten 'Spotify og Radio Luxembourg' fortjener ***** stjerner for en herlig forening af dygtige sangere, rørende fortællinger og et indblik i musikkens væsen – men også i den magi, der opstår, når modige borgere deler minder og drømme, så det vækker genklang hos publikum.
Da jeg forlader salen er det i godt humør og med et smil på munden. Jeg er blevet overrasket og oveni det går jeg klogere derfra. [...] Helt sikkert en forestilling man skal gå ind og se.
Det er særligt deres stemmer, deres ærlige oplevelser og historier, og ikke mindst deres musikalske kunnen, som gør forestillingen værd at se og ikke mindst at lytte til.
Forestillingen var en musikalsk rejse gennem populærmusikkens udvikling fra 1950erne og til vore dage - altsammen fortalt gennem meget musikalske gæster i forskellige aldersklasser i en ganske almindelig aalborgensisk dagligstue - garneret med alskens musikinstrumenter.
Jeg vil varmt anbefale at opleve dette teaterstykke, et stykke der er med til at skabe livsglæde, at give os redskaber til bedre, at forstå de forskelige genre indenfor musikkens verden.
Det bliver en rigtig hyggelig musikforestilling, som minder os om musikkens betydning, og som vækker minder om en tid, hvor vi ikke havde høretelefonerne nærmest fastmonteret i øregangene, men hvor man i smug sneg sig til de amerikanske toner fra Radio Luxembourg og Radio Mercur.
... masser af stjerner på scenen!

Publikum mener

Bente Sønnichsen

Rigtig dejligt stykke med dygtige skuespillere, bundet sammen af dejligt musik. Jeg går her dagen derpå og smiler lidt ind imellem og nynner lidt på nogen sange, det var længe siden, jeg havde hørt sidst.

15. February 2019

Lis Bertelsen

Jeg synes det er en god forestilling. "Skuespillerne" gør det rigtig godt.

13. February 2019

Poul Krogh

En god og tankevækkende forestilling med engagerede deltagere

12. February 2019

Gitte Binder

Simpelthen så fin en forestilling. Ole Sten brillierede med sin smukke sangstemme og sin evne som skuespiller. Og da The Great Pretender lød, var der ikke et øje tørt på række 4. Skisme et godt hold, som man også fornemmede hyggede sig sammen. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

11. February 2019

Jonna Jacobsen

En helt fantastisk dejlig Forestilling. Vi nød at se og høre de dygtige medvirkende både til at fortælle og til at synge og spille.

10. February 2019

Hanne Mark Pedersen

Fremragende teaterstykke på Borgerscenen med ganske almindelige borgere, der beretter om deres begejstring for musik, interessante episoder i deres liv samt individuelt præsenterer en bid af deres livshistorie. Kombinationen mellem seriøse og sjove fortællinger samt iørefaldende vidunderlige sange og melodier resulterer i en helt unik borgerteater oplevelse om musik igennem flere generationer. Fængslende og fascinerende fra start til slut i alle 100 min. Alle syv borgere gjorde det suverænt godt. Alt i alt fortjener det helt klart topkarakter med seks stjerner. Kan i allerhøjeste grad anbefales at opleve.

10. February 2019

Karin og Knud

10. February 2019

Ilse Brøgger

10. February 2019

Ejler Lautrup Holm

Nu har jeg jo læst anmeldelser i medierne.., ingen stjerner da det jo er amatører skriver de i NordJyske!!! Jeg gik fra forestillingen sjældent glad! Hold da op hvor de “amatører” havde os i deres hule hånd! Alle generationer på scenen leverede jo bare kvalitet og dejlige historier!

9. February 2019

Anne

Virkelig en fantastisk forestilling, jeg blev draget ind i jeres univers. Tak for en formidabel præstation - I er stjerner.

9. February 2019

Dan Møller

Det var en rigtig super aften blev rørt til tårer da det jo var ens ungdomstid man oplevede igen, dygtige medvirkende især Frida syntes jeg var rigtig good til at fremføre sangene på hendes fason super fra ham på 65 år.

9. February 2019

Liv Lund

Jeg elsker at gå i teatret og gå ud derfra med en god fornemmelse. Jeg har været i musikbranchen i mange år, og alligevel blev jeg klogere af disse menneskers historier. Jeg synes, at den her forestilling var skøn at opleve, og jeg skal i hvert fald ind og se den igen. Hver af personerne i forestillingen er helt særlige, og det synes jeg, var meget inspirerende!

9. February 2019

Erik Ingerslev

En fantastik forestilling som alle burde se. Også dem der normalt ikke går i teater.

9. February 2019

Karna Trads

En fin teaterkoncert. Fine fortællinger og meget dygtige sangere og musikere.

9. February 2019

Vibeke Thiel, 65 år

En god musikalsk oplevelse, og dygtige amatører. Fine historier og såmænd også lidt undervisning. Forestillingen varede 1 time og 40 minutter uden pause og de fløj afsted. Kan anbefales både til unge og gamle. Ny viden eller gensynsglæde...en god aften

8. February 2019

Nielsk

Endnu engang må jeg rose den gode lyd på Lille Scene. Det giver nærvær og kontakt med folkene på netop scenen. Og i det her tilfælde : Godt gået af jer alle med den halvdokumentariske musikalske historie . Smukt.

7. February 2019

Mette

Fantastisk skildring af musikoplevelser , der virkelig kommer ud over scenekanten. Dejligt og varieret musik og sang.

6. February 2019

Anette Løkken

Bevægende. Rørende. Overraskende. Seværdig!

5. February 2019

Sally og Ludvig Pedersen

Vi er begge over 75år og så forestillingen sammen med vores søn og svigerdatter. Vi var alle begejstret for forestillingen . Den kan varmt anbefaldes til alle aldre.

4. February 2019

Jakob Axexl Nielsen

Interessant tour de force op igennem en teknologisk omvæltning. Tankevækkende at kunstnerne har mistet deres ret til egen kunst!

4. February 2019

Marianne

Fin borgerforestilling, ørehængende med godt budskab :)

3. February 2019

Karen Jensen

Rammende og god beskrivelse af udvikling . Dejlig musik og dygtige aktører . Stor fornøjelse . Glade for at vi impulsivt valgte at tilbringe lørdag eftermiddag til denne Forestilling . Vi klart anbefale den .

3. February 2019

Thomas Gaarde

Fantastisk dragende fortællinger, kombineret med skøn musik. Utrolig dygtige musikere/sangere på scenen. Jeg sad med et stort smil fra start til slut :)

3. February 2019

Kirsten Boelt

Det var en fantastisk forestilling, meget autentisk, sjov og fyldt med skøn musik, skuespillerne kunne både spille og synge. At sætte en Forestilling sammen med så bred spændvidden i alder kan være svært, men her lykkes det! Mere af den slags.

3. February 2019

Mød de medvirkende

Mød de medvirkende

Her kan du møde de syv medvirkende i vores nye borgerscene-forestilling teaterkoncerten Spotify og Radio Luxembourg. Teaterkoncerten bliver den syvende forestilling på Borgerscenen, og for første gang foregår det på Lille Scene.

De medvirkende er mellem 19 og 75 år gamle og fælles for dem er, at de alle har en stor kærlighed til musik.

Om at medvirke på Borgerscenen
De borgere, der medvirker i Borgerscenens forestillinger, spiller ikke teaterroller i vanlig forstand. I stedet medvirker man som det og den, man er i kraft af sin alder, sit erhverv, sit køn og/eller sine livserfaringer. Borgerscenens kunstneriske ledere finder et tema og nogle kriterier for at medvirke. Herefter søges der efter borgere, der har lyst til at komme og medvirke med deres historie og erfaring indenfor det givne tema.

Ole Sten
Jeg er ikke til Heavy Metal”, siger Ole Sten. Men ellers er musiksmagen bred, favnende og dækker alle genrer. Heller ikke den unge generations musik afskrækker Ole.

Ole har selv været aktiv musiker, men er det ikke længere, nu kan han i stedet skrive garvet amatørskuespiller på visitkortet, for Spotify og Radio Luxembourg er ikke Oles debut på en teaterscene, det er gennem årene blevet til medvirken i forestillinger både hos Musicaliber, Morskabsteatret og ikke mindst Skansespillene i Hals.

Den 61-årige folkeskolelærer fra Nibe blev opfordret af sin hustru til at gå til audition på forestillingen, og han ser i den grad frem til at skulle spille forestillingen sammen med de andre borgere i forestillingen.

Frida Nørgaard Mathisen
Jeg elsker musik og har nærmest fået det ind med modermælken”, siger 20-årige Frida Nørgaard, der har en stor drøm om at blive skuespiller. ”Når man gerne vil være skuespiller og samtidig spiller musik så er det jo lige til højrebenet at medvirke i Spotify og Radio Luxembourg”, mener Frida. Når lyset går ned, der bliver stille på publikumsrækkerne og alle har fokus på scenen, så er det ifølge Frida, bare magisk, der glæder sig meget til at spille forestillingen.

Frida kommer selv fra en meget musikalsk familie og spiller selv guitar og lidt klaver og synger og så er hun desuden med i et partyband, der spiller diskomusik til fester, jubilæer og andre arrangementer.

Lotte Lottenburger
Man kan da ikke leve uden musik”, siger Lotte Lottenburger, som er en af de syv medvirkende. Lotte er i dag pensionist, men stadig særdeles aktiv også når det gælder musikken. I mere end 50 år har Lotte været aktiv som musiker og sanger, og hun har stadig stor glæde af musikken, og er aktiv som sanger i et Big Band. Lotte var den første i landet der var ansat til at underholde på landsdelens plejehjem med sin musik.

Selvom Lotte i den grad er scenevant er det ikke teaterscener hun har optrådt på i sin lange karriere, men hun glæder sig meget til at medvirke i Spotify og Radio Luxembourg og ikke mindst har det været meget spændende at møde de øvrige medvirkende i forestillingen.

Amanda
Musik har altid været en vigtig del af mit liv, og det fylder faktisk mere og mere”, siger Amanda, der til daglig studerer musikterapi på Aalborg Universitet, det eneste sted i landet man kan tage den uddannelse. Ved siden af sit studie er den musikglade 23-årige Amanda i gang med en klassisk sangeruddannelse. Amanda er vild med alle slags musik og har spillet klaver siden hun var helt lille. ”Hvad musik angår, er jeg ikke kræsen”, siger Amanda, der både har spillet jazz, klassisk og elsker en god popsang.

Amanda glæder sig til det, hun kalder et spændende projekt, med at bygge en forestilling op fra bunden med udgangspunkt i syv forskellige menneskers historie, og så er forestillingen for hende en helt ny måde at arbejde med musik på.

Birgitte Rode
Jeg har spillet musik hele livet”, siger Birgitte Rode. Siger man Kling Klang Studie og Johnny og de kolde dæmoner må man også sige Birgitte Rode. For Birgitte har musikken altid været omdrejningspunktet i nærmest alt hvad hun har foretaget sig. Hun kan både skrive komponist, sangskriver, producer og underviser på sit musikalske visitkort, og nu også medvirkende i Borgersceneforestillingen.

Det var lysten til at få en ny tilgang til sit fag og at være en del af processen med at skabe en forestilling fra bunden, der fik Birgitte til at gå til audition. Birgitte glæder sig til at arbejde sammen med de øvrige medvirkende i forestillingen og blive en del af det professionelle teatermaskineri.

Sebastian Oscar Daniel Jensen
Heavy rock får mig til at føle mig godt tilpas”, siger Sebastian Jensen, der er vokset op med mange forskellige musikgenrer, men har tabt sit hjerte til Heavy Rock. ”Det er den genre der får mig til at føle mig mest fri, man kan drømme sig væk, og desuden så er det en genre, hvor man i den grad kan udfordre sig selv på det instrument man spiller”, fortæller Sebastian, der spiller både guitar og bas, og har gjort det de sidste 8 år, og ved siden af sine studier er bassist i bandet Dizzorder. Udover musikken tegner og maler Sebastian meget, ikke mindst har det at lave tegneserie en stor plads i Sebastians hjerte, og han drømmer om en dag at kunne leve af at spille musik og lave kunst.

Sebastian glæder sig til at arbejde sammen med de andre medvirkende, udvikle forestillingen og ikke mindst til at skulle spille for publikum.

Viktor Weng Brøsted
Aalborg Teater er et af de fedeste steder i Aalborg”, siger Viktor, ”og da jeg så at der var audition til forestillingen, var jeg slet ikke i tvivl om at jeg måtte prøve at komme med. Det hele spillede og jeg har fået muligheden for at være en del af en af de fedeste kulturskabende kræfter i Aalborg”, fortsætter Viktor.

At Viktors hjerte banker for musikken er der ingen tvivl om. Som 9-årig begyndte Viktor at spille trommer, og i dag er forsanger i bandet Myxil. Når Viktor ikke øver eller spiller med sit band, er han at finde i sit lille studie, hvor han skriver musik. ”Musik er en stor del af mit liv og min identitet og har altid fyldt meget for mig”, fortæller Viktor.

Viktor glæder sig i den grad til at stå på scenen sammen med sine medspillere og vise ”hele Aalborg, Gud og hver mand, hvilken fantastisk historie og forestilling vi sammen har fået skabt”, som han siger.

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Holdet bag

Instruktør
Rolf Heim

Scenograf
Sisse Jørgensen

Musikalsk indstudering
Niels Søren Hansen

Repetitør
Gunhild Kjær

Instruktørassistent
Gustav Kristiansen

Lysdesigner
Mia J. Willett

Lyddesigner
Kristian Berg

Medvirkende
Viktor Weng Brøsted, Amanda Haar, Sebastian Oscar D. Jensen, Lotte Lottenburger, Frida Nørgaard, Birgitte Rode og Ole Sten

 


Forestillingen produceres med støtte fra Nordea-fonden

Vil du vide mere?

Program

Læs forestillingsprogrammet til 'Spotify og Radio Luxembourg'.

Download program

Gratis introduktion til forestillingen

Få 30 minutters gratis introduktion til 'Spotify og Radio Luxembourg'. Der er introduktion torsdag 14. februar kl. 18.30.

Book introduktion

TV2 Nordliv

I denne udgave af Nordliv kommer du med bag scenen på 'Spotify og Radio Luxembourg'.

Se indslaget her

Indslag på TV2 Nord

TV2 Nord var med, da vi afholdte audition til forestillingen.

Se indslaget her

Interview med Amanda

Aalborg:nu har interviewet 23-årige Amanda, der medvirker i forestillingen.

Læs interviewet her

Indslag på P4 Eftermiddag

Indslag med instruktør Rolf Heim samt Frida og Birgitte, der medvirker i forestillingen. Indslaget starter 1 time og 37 min. inde.

Lyt til indslaget

Køb billet til Spotify og Radio Luxembourg

Køb billet