Salt

Forestillinger

Inspireret af historiske hændelser.

I 1893 drukner 26 fiskere fra Harboøre under en storm. Under begravelsen fordømmer den indremissionske præst Carl Moe i sin ligtale flere af de druknede, som ikke var troende, hvilket udløser stor forargelse i mange kredse. Blandt andet den unge grundtvigianske journalist Morten Rask fra Socialdemokraten bliver meget oprørt. Han påtager sig nu, som sin livsopgave, at afsætte Carl Moe fra sin præstegerning og befri den indremissionske by fra den undertrykkelse, han mener, den lever under. Han rejser til Harboøre, men møder ikke fjenden i form af enkeltpersoner, men et stærkt solidarisk kollektiv. Det gør hans mission vanskeligere.

Med Salt lukker vi os inde bag de nationale grænser efter tabet af imperiets storhed i 1700-tallet og stiller skarpt på forestillingen om tro, frisind og spirende nationalisme.

I et tæt mørke med sort/hvide kontraster, sprukne stemmer i salmesang og hviskende bøn inviterer vi publikum til et fælles måltid omgivet af modsætningerne mellem den ensommes eksistentielle tvivl og kollektivets fundamentalisme.

Historien i Salt er inspireret af historiske hændelser samt af Hans Kirks roman Fiskerne og er 2. del af Det Olske Orkesters trilogi En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering. Teaterensemblet Det Olske Orkester er kendt for sine eksperimenterende, fysiske teaterforestillinger og har vundet flere priser, bl.a. en Reumert for forestillingen Dengang vi blev væk i 2013.

 • Billetpriser

  200 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 kr.

 • Premiere

  18. marts 2019

 • Sidste spilledag

  30. marts 2019

 • Scene

  Lille Scene

 • Genre

  Ny dansk dramatik

Spilledage

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Holdet bag

Af Det Olske Orkester i co-produktion med Aalborg Teater

Dramatiker og instruktør
Lotte Faarup

Lysdesigner og scenograf
Jeppe Lawaetz

Kostumedesignere og scenografkonsulent
Signe Beckmann

Lyddesigner
Jonas Jørgensen

Medvirkende
Ditte Laumann
Mireia Serra
Angelina Watson
Sofie Ebbesen Nielsen
Morten Klode
Øyvind Kirchhoff

 

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale

Der udarbejdes skolemateriale, der giver inspiration til, hvordan du bruger 'Salt' i undervisningen. Materialet bliver tilgængeligt op til premieren.

Læs mere

Billetter til forpremierer

Forud for hver premiere spilles der to forpremierer. Dem kan du opleve til særlige forpremierepriser.

Køb billetter til forpremierer

Køb billet til Salt

Køb billet