Historien i Salt er inspireret af historiske hændelser samt af Hans Kirks roman Fiskerne. Salt er en forestilling om livet ved den barske vestkyst, naturens rå kræfter og troen, men også om individet og kollektivet og vores nationale selvforståelse.
I 1893 drukner 26 fiskere fra Harboøre under en storm. Under begravelsen fordømmer egnens indremissionske præst flere af de druknede, som ikke var troende, hvilket udløser stor forargelse. Blandt andet den unge grundtvigianske journalist Frederik Brunbjerg fra Socialdemokraten bliver meget oprørt. Han påtager sig nu at afsætte præsten og befri den indremissionske by fra den undertrykkelse, han mener, den lever under. Han rejser til Harboøre, men møder ikke fjenden i form af enkeltpersoner, men et stærkt solidarisk kollektiv.
Salt er 2. del af Det Olske Orkesters trilogi om Danmarks selvforståelse gennem 300 år.
Trailer
Salt
Afspil video
Teateravisen.dk
Arbejderen
Det Olske Orkesters ’Salt’ er anden del i en danmarkstrilogi. Det er en impressionistisk iscenesat og gennemført produceret forestilling om det indremissionske fiskersamfund i Harboøres møde med den grundtvigianske og bedrevidende journalist fra København.
Det er det visuelle udtryk, der gør denne forestilling til noget særligt. Se den, og så ser vi frem til tredje og sidste del. Det er i de tredimensionelle sanselige udtryk Det Olske Orkester har sin store styrke.
Holdet bag
Af Det Olske Orkester i co-produktion med Aalborg Teater
Dramatiker og instruktør Lotte Faarup
Lysdesigner og scenograf Jeppe Lawaetz
Kostumedesignere og scenografkonsulent Signe Beckmann
Forestillingen støttes af Statens Kunstråds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Region Nordjylland, Bikubenfonden, Wilhelm Hansen Fonden, Knud Højgaards fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat og Spar Nord Fonden