Romeo og Julie

Forestillinger

Verdens største kærlighedshistorie åbner sæsonen
To huse, to slægter, Montague og Capulet, lige rige og stærke og lige optændt af gensidigt had fra både gammelt nag og ny strid. Begge kæmper om at udfylde det magtvakuum, som Veronas fyrste har efterladt, og kampen er voldelig og nådesløs. Der kan når som helst hældes ny benzin på det ulmende bål.

Romeo Montague er ulykkeligt småforelsket i Rosalinde, men lader sig lokke med til den fest, som Julie Capulets far holder. Julie møder Romeo, og de to unge forelsker sig op over alle ører og ud over alle grænser.

Og hvad betyder så et navn? Og kan deres kærlighed sone den uendelige strid mellem deres slægter, eller bliver de selv kvast i magtkampen?

Romeo og Julie er den største kærlighedshistorie, der nogensinde er fortalt, og vi glæder os til at åbne sæsonen med det mest ungdommelige og fortryllende af Shakespeares mesterværker. Teaterdirektør Hans Henriksen står selv for instruktionen.

 • Billetpriser

  130 - 320 kr.

 • Unge u. 25 år

  80 kr. (weekend: ½ pris)

 • Premiere

  31. august 2017

 • Sidste spilledag

  3. oktober 2017

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Klassiker

Spilledage

Køb billet til Romeo og Julie

Køb billet

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Hvad er et navn?

Åh, Romeo, Romeo, hvorfor er du Romeo? Fornægt din far, giv afkald på dit navn. (…) Hvad er et navn? Det, som vi kalder rose, vil dufte lige sødt, hvad end det kaldes; og Romeo ville, var han uden navn, beholde den fuldkommenhed, han ejer.

Sådan siger Julie til Romeo i den berømte balkonscene, da det går op for hende, at det ikke er en eller anden flot fyr, hun har mødt, men Romeo, dvs. en Montague. Men Julie tænker så den tanke, at navnet er ligegyldigt, at kærligheden mellem de to er vigtigere end deres slægter.

For os i dag er replikken nok primært udtryk for Julies kærlighed, men i 1597, da replikken blev udtalt for første gang, havde tanken større rækkevidde end som så. Selve den idé, at individets egne ønsker og følelser har en autonom ret og går foran slægt og samfund, hører ikke til middelalderen, men derimod den renæssance, som navnligt Shakespeares teater var den første og fremmeste repræsentant for i England. Og Julie var et af de første renæssancemennesker, han satte på scenen.

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
William Shakespeare

Instruktør
Hans Henriksen

Scenograf
Markus Karner

Lysdesigner
Suni Joensen

Lyddesigner
Kristian Berg

Vil du vide mere?

Gratis introduktioner

Få 45 minutters gratis introduktion til Romeo og Julie.

Book introduktion

Undervisningsmateriale

Der udarbejdes undervisningsmateriale til Romeo og Julie. Det bliver tilgængeligt op til premieren.

Læs mere her