Persona

Forestillinger

Ingmar Bergmans klassiske psykologiske thriller.

En kendt skuespillerinde, Elisabet Vogler, er af uvisse årsager holdt op med at tale. Hun siger slet ingenting. Hun bliver i denne foruroligende tilstand passet af en ung sygeplejerske, der forsøger at tale sig ind i sin patients problem. De to opholder sig isoleret i en hytte, og snart begynder det at blive vanskeligt for den talende at skelne mellem sig selv og patienten. Og hvad er det, tavsheden fortæller?

Bergmans film fra 1966 med Liv Ullmann og Bibi Andersson står som en milepæl i filmhistorien og er blevet overført til scenen talrige gange. Johannes Holmen Dahl, som i forrige sæson overrumplede med både Underkastelse og Don Juan giver sit bud på Persona på scenen i vor tid.

Den svenske filmskaber og manuskriptforfatter Ingmar Bergman ville være fyldt 100 år i juli 2018. Bergman betragtes som en af de største af sin slags og med sine mere end 50 film og 150 teateropsætninger er han en indflydelsesrig og beundret personlighed over det meste af verden. Et af Bergmans mest centrale mesterværker er hans film fra 1966 Persona, som blev et internationalt gennembrud for skuespilleren Liv Ulmann, der i filmen spillede sammen med en anden stor svensk skuespiller, Bibi Andersson.

 • Billetpriser

  200 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 kr.

 • Premiere

  17. november 2018

 • Sidste spilledag

  15. december 2018

 • Scene

  Lille Scene

 • Genre

  Drama af Ingmar Bergman

Spilledage

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Ingmar Bergman

Instruktør
Johannes Holmen Dahl

Scenograf
Nia Damerell

Lysdesigner
Mia J. Willett

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Gratis introduktioner

Få 45 minutters gratis introduktion til 'Persona'.

Book introduktion

Billetter til forpremierer

Forud for hver premiere spilles der to forpremierer. Dem kan du opleve til særlige forpremierepriser.

Køb billetter til forpremierer

Christian Tafdrup om 'Persona'

Artikel fra Information ifm. Bergmans 100 års jubilæum.

Læs artiklen her

“Det er en dyb smerte ikke at kunne elske sit barn”

Det er ikke kun Aalborg Teater, der spiller 'Persona' i anledningen af 100-året for Ingmar Bergman. iscene.dk har interviewet Corinna Harfouch, der er aktuel i en stor opsætning af 'Persona' på Malmø Stadsteater & Deutsches Theater.

Læs artiklen her

Format: Bergmanaften

Lørdag 3. november hylder vi den ikoniske filmmager til Aalborg Teaters kultursalon 'Format'.

Læs mere om 'Format'

Den Store Bergman-pakke

Lørdag 24. november kan du få en hel dag i Bergmans tegn. Du får Bergman-dokumentar i Biffen + kaffe/kage og 'Persona' på Aalborg Teater for kun 275 kr.

Læs mere her