Lang dags rejse mod nat

Forestillinger

Oplev Marianne Høgsbro i et gribende og intenst familiedrama
Familien Tyrone – far, mor og to voksne sønner – har svært ved at finde den gode familietone. Måske fordi alle fire håbede på et andet liv, end det, de fik. Far Tyrone drømte om at fortolke Shakespeare, men blev en kendt komedieskuespiller. Han ville leve et rigt liv, men kom aldrig ud af sin utrolige nærrighed. Mor ville være nonne eller koncertpianist, men måtte stille sig tilfreds med livet som husmor og har søgt tilflugt i morfin. Den ældste søn Jamie ville være en dekadent digter, men er blot blevet en fordrukken skuespiller uden succes. Lillebror Edmund er der mere håb for; han viser sig at have et vist lyrisk talent – måske kan han som den eneste finde vejen ud af familiens tåge af ulykkelige omstændigheder.

Eugene O’Neills klassiske familiedrama fra 1956 er en af den yngre teaterhistories stærkeste tekster. O’Neill afdækker med rystende klarhed, at den store gave det er at leve i en familie, altid står i risiko for at vælte over i ulykke, når familiemedlemmernes erfaringer er meget forskellige. At se på at det udfolder sig, gør ondt og godt på samme tid.

 • Billetpriser

  235 - 275 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 kr. (weekend: ½ pris ift. normalpris)

 • Premiere

  9. maj 2018

 • Sidste spilledag

  9. juni 2018

 • Scene

  Lille Scene

 • Genre

  Familiedrama

Spilledage

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Marianne Høgsbro i rollen som Mary Tyrone

Marianne Høgsbro er uddannet fra Statens Teaterskole i 1979. Hun debuterede på Aalborg Teater i Uskylden og Lejrluderen. Hun var ansat på Aalborg Teater 1980-1984, hvor hun spillede hovedroller i bl.a. Marx og Coca-Cola, Major Barbara og Dronning Christina. Efter fire år på Aalborg Teater tog hun til København, hvor hun bl.a. var ansat på Det Kongelige Teater, inden hun i 2005 vendte tilbage til Aalborg Teater, hvor hun siden har været en af de bærende kunstneriske kræfter. Med roller som spænder fra den neurotiske mor i Tennessee Williams’ Glasmenageriet, til bedstemoren i familieforestillingen Fang Julemanden og videre til den spillegale Babusjka i Dostojevskijs Spilleren, har hun rørt og underholdt det nordjyske publikum i alle aldre og vist, at hun behersker alle genrer. I 2012 modtog hun legatet Årets Skuespiller i Nordjylland af Torben Vejs Fond, og i 2014 blev hun for hendes fortolkning af Sarah Levin i Indenfor Murene honoreret med Reumertprisen for bedste kvindelige hovedrolle. Samme år modtog hun den prestigefyldte Lauritzenprisen.

I Lang dags rejse mod nat står hun i rollen som Mary Tyrone overfor sin gamle holdkammerat fra teaterskolen, Henrik Birch, som gæster Aalborg Teater i rollen som James Tyrone.

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Eugene O’Neill

Instruktør
Egill Pálsson

Scenograf
Martin Eriksson

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Gratis introduktioner

Få 45 minutters gratis introduktion til 'Lang dags rejse mod nat'.

Book introduktion

Nyt stærkt drama på Aalborg Teater

Migogaalborg har skrevet om 'Lang dags rejse mod nat', hvor instruktør Egill Pálsson bl.a. fortæller om forestillingen.

Læs artiklen

Køb billet til Lang dags rejse mod nat

Køb billet