Kreditorer

Forestillinger

Trekantsdrama om kunst, jalousi og kærlighed.

Den fraskilte og frigjorte Tekla er sammen med sin nye og noget yngre mand, Adolf, indlogeret på et badehotel. Adolf, der er kunstner, bliver tilsyneladende tilfældigt kendt med Gustav, en af de andre gæster på hotellet. Gustav spørger ind til Adolfs ægteskab, og gennem deres samtaler får Gustav sået en tvivl om Teklas kærlighed i Adolfs sind. Adolfs jalousi truer med at ødelægge forholdet til Tekla, og det bliver ikke mindre kompliceret af, at Gustav viser sig at være Teklas eksmand, der er kommet for at hævne sig.

August Strindberg skrev Kreditorer mens han boede i Danmark, og stykket havde premiere i 1889 på det skandaleombruste og kortlivede Skandinaviske Forsøgsteater, som han grundlagde i København.

Det tragikomiske trekantsdrama skildrer den kønskamp, som optog Strindberg så meget, og her får han trukket det værste (og det mest komiske) frem i begge køn: Der er hanrej, selvhøjtidelighed, ynkelighed, hysteri, liderlighed og galskab. Grusomt morsomt.

 • Billetpriser

  200 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 kr.

 • Premiere

  8. maj 2019

 • Sidste spilledag

  15. juni 2019

 • Scene

  Lille Scene

 • Genre

  Tragikomedie af August Strindberg

Spilledage

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
August Strindberg

Instruktør
Martin Nyborg

Scenograf
Lise Marie Birch

Lysdesigner
Mia J. Willett

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Gratis introduktion til forestillingen

Få 30 minutters gratis introduktion til 'Kreditorer'. Der er introduktion torsdag 9. maj og tirsdag 4. juni kl. 18.30.

Book introduktion

Billetter til forpremierer

Forud for hver premiere spilles der to forpremierer. Dem kan du opleve til særlige forpremierepriser.

Køb billetter til forpremierer