Komedien, hvor alt går galt

Forestillinger

Vanvittig og prisvindende slapstickfarce
ADVARSEL! Der er risiko for at du græder af grin, for sjældent har man set noget så rablende og hjælpeløst udført. En ambitiøs amatørgruppe kaster sig ud i et teaterstykke om et mordmysterium i bedste Agatha Christie-stil, men de har desværre ikke styr på meget andet end spilleglæden. Scenografien lever sig eget liv, rekvisitterne er aldrig hvor de skal være, replikkerne falder ikke til tiden, men til gengæld snubler de glade amatører hele tiden over møbler og medspillere og hele tiden på det forkerte tidspunkt.

Absolut ALT hvad der kan gå galt, går med sikkerhed HELT galt. Hvis en blanding af Mr. Bean, Monty Python og Svend, Knud og Valdemar får dig til at grine, så kan Komedien, hvor alt går galt det også.

Oplev et hold af Danmarks mest morsomme og adrætte skuespillere til denne vanvittig og prisvindende slapstickfarce, der i nogle sæsoner har blæst latterorkaner ind over Londons West End.

 • Billetpriser

  130 - 320 kr.

 • Unge u. 25 år

  80 kr. (weekend: ½ pris)

 • Gæstespil

  25. september 2017

 • Sidste spilledag

  30. september 2017

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Farce

Spilledage

Køb billet til Komedien, hvor alt går galt

Køb billet

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

”Hvis noget går galt, får vi røven på komedie”

”Hvis noget går galt, får vi røven på komedie”

Interview med Gordon Kennedy om kunsten at få folk til at grine, den altafgørende timing og livet på landevejen.

I Komedien, hvor alt går galt skal timingen sidde lige i skabet for at komikken går op. Præcision og komik er hverdagskost for den garvede skuespiller og komiker Gordon Kennedy, der glæder sig til at underholde publikum i hele landet med en forestilling, der har blæst latterorkaner ind over Londons West End.

Hvorfor tror du, at Komedien, hvor alt går galt har fået den succes i London, som den har?
Egentlig synes jeg det er mærkeligt, at den har fået så stor en succes i London – og så alligevel ikke. Jeg tænkte, da jeg hørte om stykket, at det sikkert mest er os i branchen, der synes det er sjovt, fordi den handler om vores arbejde. Men jeg tror, at folk elsker at se et stykke om et stykke, og sagtens kan gennemskue de optrin og fejl, som er gennemøvet og på ekvilibristisk vis spillet. Og så er det jo et vanvittigt sjovt stykke.

Hvilken/hvilke roller spiller du i Komedien, hvor alt går galt?
Jeg spiller en dobbeltrolle som henholdsvis Robert, som er en skuespiller og i mordmysteriet, som skuespillerne spiller, har han rollen som Thomas Colleymore som er ven til afdøde.

Hvad glæder du dig mest til i arbejdet med Komedien, hvor alt går galt?
Jeg glæder mig over vanviddet i komedien og den svære disciplin at skulle spille en skuespiller, der spiller teater – til tider dårligt! Man vil jo helst ikke have at publikum skal tro, at man er dårlig, men blot forstå, at det er ham, man spiller, der spiller dårligt.

Tror du, det bliver svært at få timingen til at gå op?
Jeg tror, det bliver svært at lade være med at grine selv undervejs, for det skal leveres med en præcision hver aften, og hvis der går noget galt, som ikke er planlagt, så får vi røven på komedie, om jeg så må sige.

Hvad kendetegner en god komedie?
En god komedie er en komedie, der får én til at grine bare ved at høre titlen og se plakaten. En god komedie er en sjov historie, der overrasker og er uforudsigelig. En komedie med sjove, elskelige figurer og situationer man ikke selv ville ønske at stå i!

Hvordan forbereder du dig til en rolle? Er der noget du altid gør eller ikke gør?
Lige præcis i denne komedie er jeg nødt til at forberede mig anderledes end jeg plejer, fordi stykket er bygget op omkring ting, der går galt hele tiden. Derfor er vi nødt til at gå anderledes til værks under prøverne. Vi må til at løse stykket først og fremmest og få lagt de aftaler på plads med rekvisitter, der forsvinder og scenografi, der går i stykker osv. Først når de aftaler er på plads, kan vi begynde og arbejde med figuren. Så de første fire uger tænker jeg slet ikke på, hvordan min figur skal spilles, men mere på, hvordan stykket løses rent praktisk! Så det er en bagvendt måde at arbejde på.

Hvordan er turnelivet?
Jeg elsker at være på turné. Det er rart at komme rundt i landet og gøre folk glade på teatret om aftenen. Det kan også være lidt kedeligt at prøve at få dagtimerne til at gå, så man kan komme på teatret og spille, men heldigvis er vi et godt hold, som helt sikkert skal få det sjovt sammen. Jeg har altid mit filmudstyr med, så jeg kan lave sjove små film, som måske en dag kan blive til noget større på TV eller på nettet.

Hvad kan publikum glæde sig til?
De skal glæde sig til et fjollet stykke med nogle skøre skuespillere, der elsker at få jer til at grine. Der er ikke den store psykologi i stykket, men det er netop det, der gør det ekstra sjovt. Man skal ikke tolke noget, man skal bare lade historien og figurerne underholde én og lade lattermusklerne få fuld skrue. Vi glæder os i hvert fald.

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Gensyn med kendte ansigter

Når Folketeatret gæster Aalborg Teater med denne forrygende herlige komedie Komedien, hvor alt går galt bliver det til et festligt gensyn med to af Aalborg Teaters tidligere faste skuespillere. Troels Malling Thaarup var ansat på Aalborg Teater fra 2001 til 2005, og medvirkede blandt andet medvirkende i forestillingerne Skyldrup, Skamdrup, Vamdrup, Shakespeares samlede værker og Laser og Pjalter. Mange husker ham sikkert i rollen som Nikolaj i Jul i Nøddebo Præstegaard.

Derudover bliver det til et gensyn med Jakob Højlev Jørgensen, der forlod Aalborg Teater i 2014 efter at have medvirket i blandt andet En kort en lang, Den Spanske Flue, Fakiren fra Bilbao og Martas Tema. Jakob Højlev Jørgensen lavede desuden monologen Jeg er min egen kone.

Endvidere medvirker Gordon Kennedy, der tidligere har gæstet Aalborg Teater, da han i 2001 spillede hovedrollen i Holbergs komedie Jean de France.

Instruktøren på Komedien, hvor alt går galt er heller ikke ukendt i det nordjyske eller med det nordjyske teaterpublikum, da det er tidligere teaterdirektør for Aalborg Teater Geir Sveaass, der står for iscenesættelsen.

Holdet bag

Forfattere
Henry Lewis, Jonathan Sayer og Henry Shields

Instruktør
Geir Sveaass

Scenograf
Søren Glad

Gæstespil fra Folketeatret

Medvirkende
Troels Malling
Gordon Kennedy
Jakob Højlev Jørgensen
Jesper Riefensthal
Kristian Holm Joensen
Patricia Schumann
Marie Mondrup
Paw Henriksen

Vil du vide mere?