Karlsson på taget

Forestillinger

Astrid Lindgrens elskede klassiker
På fjerde sal i en ejendom bor Lillebror sammen med sin familie – mor, far, storebror og storesøster. En dag kommer Karlsson flyvende ind gennem vinduet på Lillebrors værelse. Karlsson er en lille, tyk mand i sin bedste alder og så har han en propel på ryggen.

Karlsson fascineres af Lillebrors dampmaskine og sætter med sædvanlig selvtillid gang i maskineriet, til trods for Lillebrors protester. Men Karlsson forsikrer Lillebror om, at han er intet mindre end verdens bedste dampmaskineoperatør!

Karlsson er verdens bedste til alt – hævder han selv – for Lillebror er han i hvert fald verdens bedste legekammerat. Han får ofte besøg af Karlsson, som flyver rundt i familiens lejlighed og lyver, praler og ødelægger ting. Lillebror får skylden for alt det der sker, og ingen tror ham, når han fortæller om Karlsson.

Anbefales fra 5 år.

 • Billetpriser

  150 kr.

 • Børn u. 15 år

  80 kr.

 • Varighed

  1 timer og 15 min (uden pause)

 • Premiere

  27. januar 2018

 • Sidste spilledag

  27. marts 2018

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Børne- og skoleforestilling

Spilledage

Køb billet til Karlsson på taget

Køb billet

En hovedhjørnesten på Aalborg Teater

Siden i hvert fald 1980 har Aalborg Teater produceret en børneforestilling på store scene hver sæson, særligt tiltænkt skoleelever på trinene 0.-4. klasse. Vi kalder den derfor skoleforestillingen, og den er lidt af en hovedhjørnesten i sammensætningen af en sæson. I 2011 var det Pinocchio, der var på plakaten, og forestillingens instruktør Frede Guldbrandsen insisterede på, at det var sæsonens vigtigste og mest risikable forestilling, fordi det var den, der skulle skabe fremtidens teaterpublikum.

Og rigtigt er det i hvert fald, at en stor andel af aalborgenserne og nordjyderne har mødt teatret første gang, da de var på Aalborg Teater med skolen. Op mod 25.000 børn ser hvert år forestillingen, der spiller to gange dagligt, og ofte når op over 50 opførelser, hvilket på Aalborg Teater udløser en lagkage til de medvirkende. Den kan Karlsson-holdet forhåbentligt glæde sig til.

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Astrid Lindgren

Instruktør
Martin Nyborg

Scenograf
Frederikke Dalum

Instruktørassistent
Anja Munk Knudsen

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Jonas Hvid

Desuden medvirker
Jens Kepny Kristensen

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale

Der udarbejdes undervisningsmateriale til Karlsson på taget. Det bliver tilgængeligt op til premieren.

Læs mere her

Print selv-plakat

Hent en plakat med motivet fra Karlsson på taget. Den er lige til at printe ud og hænge op.

Download A3-plakat