Fyrtøjet

Forestillinger

Både små og store, børnefamilier, bedsteforældre med børnebørn og alle andre barnlige sjæle kan glæde sig, når vi levendegør H. C. Andersens vidunderlige eventyr om den brave soldat og hundene, der gør meget store øjne.

Der kom en soldat marcherende hen ad landevejen: én, to! én, to! Han havde sit tornyster på ryggen og en sabel ved siden, for han havde været i krigen, og nu skulle han hjem. Så mødte han en gammel heks på landevejen.

Sådan starter H. C. Andersens kendte og elskede eventyr om den gæve soldat, hundene med øjne så store som tekopper, møllehjul og rundetårn og med prinsessen og det halve kongerige.

Aalborg Teaters faste instruktør Martin Nyborg, der i sidste sæson iscenesatte både Rockulven og Karlsson på taget, kaster sig nu over et af H. C. Andersens med rette mest elskede eventyr. Her er heks, prinsesse, dronning, gadedreng, soldat og ikke mindst de største og særeste hunde i litteraturhistorien.

Anbefales fra 5 år.

 • Billetpriser

  160 kr.

 • Børn u. 15 år

  80 kr.

 • Premiere

  30. januar 2019

 • Sidste spilledag

  23. marts 2019

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Eventyr af H.C. Andersen

Spilledage

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
H. C. Andersen

Instruktør
Martin Nyborg

Scenograf
Mari Lassen Kamsvaag

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Jonas Hvid

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale

Teatrets dramaturg udarbejder skolemateriale, der giver inspiration til, hvordan 'Fyrtøjet' kan bruges i undervisningen. Materialet bliver tilgængeligt op til premieren.

Læs mere

Print selv-plakat

Hent en gratis print selv-plakat. Den er lige til at printe ud og hænge op.

Download A3-plakat