Forbrydelse og straf

Forestillinger

Der skal mord til at gøre verden bedre
Efter Fjodor Dostojevskijs roman Forbrydelse og straf.

Med Forbrydelse og straf skabte den russiske forfatter Fjodor Dostojevskij verdenslitteraturens første kriminal­roman. En af de største klassikere overhovedet. Romanen står stadig den dag i dag spiddende klart, underholdende og vigtig for at forstå menneskets inderste drifter.

Gyderne er skumle, vejret tåget og mørkt. Gaderne ligger halvøde, ufærdige og grumsede hen i det lusede kvarter, hvor pantelåneren regerer og gør livet ubehageligt. Den tidligere jurastuderende Raskolnikov beslutter at tage livets udfordringer i egen hånd. Hvem skulle ellers gøre det bedre, når nu Gud må være død? Med en økse flækker han skallen på den gamle pantelåner og nupper hendes guld. Herfra udfolder mordgåden sig med en angrende morder, som dog stadig føler sig lidt hævet over alle andre, og en detektiv, der skånselsløst driver vores hovedperson langt ud over den moralske afgrund.

Forbrydelse og straf har med sine arketypiske karakterer dannet grundlag for en hel genre indenfor både film, romaner og teaterforestillinger som bl.a. TV-serien Columbo og Polanskis ikoniske film China Town.

Med sine mange år i Rusland og sin store viden om russisk teater har Hans Henriksen en helt særlig forståelse for Dosto­jevskij, som er fundamental for at gribe om ham på den kompromisløse måde, og skabe de klareste og mest medrivende dramaer på scenen.

 • Billetpriser

  120 - 290 kr.

 • Unge under 25 år

  80 - 160 kr.

 • Studerende

  90 - 180 kr.

 • Premiere

  12. februar 2020

 • Sidste spilledag

  29. februar 2020

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Roman af Fjodor Dostojevskij

Spilledage

Nyhed: Sæsonkort

Vi har gjort det nemmere end nogensinde at komme i Aalborg Teater. Sæsonkortet er din gratis adgangsbillet til masser af store teateroplevelser.

Sæsonkort: 1.195 kr.
Sæsonkort for unge under 25 år: 495 kr.
Sæsonkort for studerende: 595 kr.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Fjodor Dostojevskij

Instruktør
Hans Henriksen

Scenograf
Serge von Arx 

Vil du vide mere?

Gratis introduktion

Få 20 minutters gratis introduktion til 'Forbrydelse og straf'. Der er introduktion 18. og 27. februar 2020.

Book introduktion

Undervisningsmateriale

Hent gratis undervisningsmateriale udarbejdet af Aalborg Teaters dramaturgiat. Materialet bliver tilgængeligt op til premieren.

Læs mere