Dialog

Forestillinger

Næste Dialog: 17. februar: Sande værdier (udsolgt)
Med sanger og sangskriver Niels Hausgaard og forfatter og musiker Lars Muhl

Vi kan godt udnævne stegt flæsk, hygge og andelsforeninger til at være ”danske” værdier, men her går vi på jagt efter ”sande” værdier. Hvilke værdier danner vores eksistens som mennesker. Kærlighed vil nogle straks sige. Ja, og….? Kom gerne med dine bud!

Aalborg Teaters samtalearrangement
Dialog foregår lørdag formiddag i Teatercaféen ca. 1 gang om måneden. Her samtaler vi om vigtige og aktuelle emner, der trænger sig på i hverdagen. Interessante gæster hjælper samtalen i gang, men vi er alle med til at skabe den gode samtale.

Prisen for Dialog er 55 kr.

 • Billetpriser

  55 kr.

 • Varighed

  3 timer

 • Næste dato

  17. februar 2018

 • Sidste spilledag

  26. maj 2018

 • Scene

  Teatercaféen

 • Genre

  Samtalesalon

Spilledage

Køb billet til "Dialog"

Køb billet

Publikum mener

Jeanette Hvid Richter

Hyggeligt at komme. Nærvær og god dialog. God start på en lørdag. Tidspunkt er perfekt. Fantastiske besøgene Lars Muhl og Niels Hausgaard. Der var alvor og der var latter. Og noget at tage med hjem til eftertanke. Smilende og hurtig betjening fra personalet i baren. Rimelige priser. En mindre mikrofon ved deltagerne kunne være et ønske....

18. February 2018

Vita W Holst

Jeg er dybt taknemmelig for i gav os mulighed for at møde så spændende og hjertevarme personligheder . Et livgivende møde ❤️

18. February 2018

Birgitte juul Nielsen

18. February 2018

Jytte Czaja

18. February 2018

Lisbeth Lund

Ikke 6 stjerner til paneldialogen denne gang og det set udfra at I hentede 2 så kompetente herrer Allan Olsen og filosoffen ind til at spind tanker om nytårsforsætter - det kunne der ikke trækkes langhalm på og derfor kom der også mange andre emner på banen som både publikum og paneldeltagere havde dybe gode tanker og spørgsmål til . Det kunne vi alle være blevet meget klogere og gladere af . Men tak for det gode initiativ alligevel . Og så kom vi der ville jo til en fantastisk god koncert med søde Allan Olsen

26. January 2018

Lene Christoffersen.

Hyggelig formiddag i gode rammer. Måske blev snakken ind imellem for løs og for meget ud af en tangent. Har set , at de andre dialogmøder indtil videre kun er med mænd - det er da ærgerligt. Vil helt sikkert deltage en anden gang.

24. January 2018

Poul Sørensen

Det var svært at høre - især 1. Afdeling. Mikrofoner ville være rigtig godt. Det var annonceret til 3 timer!!! Der kunne godt have stået, at det var muligt at købe morgenmad.

23. January 2018

Carsten Kristensen

Emnet var fint, selv om paneldeltagerne kommer ud af mange tangenter undervejs. Udmærket bundet sammen af moderator, selv om han havde en kamp indimellem om at komme tilbage til emnet. God oplevelse.

21. January 2018

Lone Henrichsen

21. January 2018

Mia Bath

Super god og tankevækkende dialog

21. January 2018

Helle Schak Krog

Fin dialog om et svært emne. God balance mellem panel og deltagere. Det var gode oplæg fra panelet mht. at få defineret hvad der menes med aktiv/passiv dødshjælp og andre relevante begreber for området.

16. October 2017

Anne Damsholt

Et spændende emne, interessante holdninger og lærerigt på flere punkter. Dog synes jeg der gik for megen tid fra det spændende panel, fordi moderatorer Evanthore Vestergaard er vældig glad at snakke og høre sig selv ! Jeg ser frem til det nye lovforslag især mht det nye "bestemmelses kort/testamente" det er meget positivt. Tak til de 3 i panelet og fra de gæster som bød ind.

15. October 2017

Inger Uhrenholt

Det var en rigtig interessant og spændende dialog. Lidt tankevækkende var det, at der ud af de 30-35 deltagere var mindst 5 læger, hvoraf den ene var med i gruppen Læger for aktiv dødshjælp. Jeg har ikke ændret mit personlige standpunkt, men fik da noget at tænke over. Og Elians brunch er jo altid lækker!!

15. October 2017

Erik Schuldt

Charlotte og Simon er to interessante mennesker, som begge har noget på hjertet, men som - efter min mening - bremses af Evan Tore Vestergaard og hans personlige "dagsorden" og performans....synd! Det betød at arrangementet - igen efter vores mening - ikke "løftede sig". Det betød også at vi udnyttede muligheden for at smutte ned i Store sal og se en fantastisk "Hair" - og så var lørdag reddet...TAK FOR DET AALBORG TEATER!!

11. June 2017

Laila Thomsen

Fantastisk godt arrangement og to deltagere, der har noget på hjertet.

7. May 2017

Lisbeth Rytter

Fint brunch arrangement. De to dialog-parter var interessante at høre på - når de kunne høres!!! Det var intervieweren, der gik tydeligst igennem. Dernæst den kvindelige part medens den mandlige part var en mumler. De havde også mere fokus på intervieweren end på publikum.

9. April 2017

Stig Magnussen

Første og sidste gang, vi deltager i disse arrangementer. "Moderator" Evan Thore Vestergaard indtog helt upassende en hovedrolle frem for de annoncerede hovednavne Ole Rasmussen og Sanne Søndergaard. Diskussionen blev overintellektualiseret, og alle tilløb til reel humor blev kvalt. Genindførelsen af et akademisk kvarter er også mangel på respekt for de fremmødte.

2. April 2017

Inge Christiansen

Kunne ikke høre ret meget af de visse ord? der for håbenligt blev sagt, der blev talt for lidt ud i rummet og et par gange stod den talende med hånden for munden,

2. April 2017

Inger Schrøder

Det var en ualmindelig dejlig oplevelse, der gav masser af rum for efterrefleksion. Måske ordstyreren skal være en smule mere tilbageholdende.

2. April 2017

Kurt R. Mikkelsen

Selve formen for arrangementet er meget inspirerende. De andre deltagere er også interesseret i en god samtale, så både før- under og efter selve diskussionsdelen har vi en masse god snak. Så jeg har nydt alle arrangementerne, og er helt ked af at skulle til konfirmation på Fyn næste gang, så der kommer jeg ikke. MEN vi vender tilbage til efteråret, og det glæder vi os til.

2. April 2017

Kurt R. Mikkelsen

Vi synes også denne gang, at det var et meget spændende arrangement, og vi glæder os til forårets dialog-møder.

13. December 2016

Jørn Rosborg

Jeg glemte at rose Martin Ringsmoses indsats. Den var aldeles glimrende og spændende med overgang fra fortælling om "Underkastelse" til direkte indlæg derfra, flot!!

5. December 2016

Jørn Rosborg

Mange tak for en spændende dialogdag. Marianne Jelved startede meget flot med at fortælle om sin enighed med mange af Grundtvigs tanker, og kom med mange gode indspark. Desværre skæmmedes det noget af hendes noget kryptiske - og i hvert fald ganske irrelevante - svar til ham, der spurgte ind til drengeomskæring i relation til religion i det offentlige rum. Og hun tog ikke stilling til undertegnedes spørgsmål om hvor frisind og storsind var, når mange trosretninger kan få ret til at udføre juridisk gældende vielser, når en forening, jeg er medlem af, ikke kan, da foreningens medlemmer skal være overtroiske. Alle de andre 14 eller 17 betingelser er opfyldt. Carolina Maier var et glimrende bekendtskab. Hun havde flere gode indlæg og svarede relevant når spurgt. Jens Galschiøt var så absolut dagens højdepunkt: Særdeles vidende, belæst, fremragende til at fortælle om sine holdninger og baggrunden for dem, lyttende. Hvad enten man er enig med ham eller ej, så fandt jeg hans tanker velformulerede og velbegrundede. Et meget stort plus for dagen. Han alene kunne have fået mig til at give 6 stjerner. Desværre synes ordstyreren ikke at kende til almene regler for en sådan. Evan Thore Vestergaard affærdigede delvis - og urimeligt - den unge lærer fra Frejlev skole og i endnu højere grad den junge mand der gerne ville høre noget om holdning til omskæring i relation til religion i det offentlige rum. ETV kan bestemt have ret til at henvise spørgsmålet til en senere debat, men det kan gøres venligt og imødekommende. At prøve at gøre grin med en debattørs indlæg er både i følge mig selv og tre andre, jeg talte med efterflg. utilstedeligt. Jeg gjorde rede for, at mange trossamfund kan få vielsesbemyndigelse i henhold til 14 eller 17 kriterier, der skal være opfyldt, men en forening, som jeg er medlem af kan ikke få denne bemyndigelse, da der er et enkelt punkt, foreningen ikke opfylder: Vore medlemmer tror ikke på noget overnaturligt ("transcendente magter"), og dette er en af betingelserne. Jeg spurgte Marianne Jelved, hvor storsind og frisind var henne i den sag. ETV affærdigede spørgsmålet med: "Skal Varde syklub så have vielsesret?" Det var ikke en gang morsomt, det var krænkende, debatødelæggende og uforskammet, ikke en ordstyrer værdigt. Jeg læste for mange år siden op på, hvordan en ordstyrer og en dirigent skal handle og opføre sig, idet jeg fik en del opgaver som både det ene og det andet. Det var tankevækkende læsning, og jeg har søgt at leve op til "reglerne" gennem årene. Men måske har den slags "regler" ingen gang i 2016? Almindelig pli burde på den anden side være nok.

5. December 2016

Yrsa rold sørensen

Ligesom de øvrige dialogsøndage var arrangementet igår strålende. Det var rigtig gode debatører, og dejligt forskellige. Som alt andet er det ærgerligt, at tiden går så hurtigt, men jeg synes, Evanthore leder det godt. Glæder mig til næste sæson.

4. December 2016

J.Madsen

Selv Tak Det var fine mennesker I havde inviteret, men men der var alt for kort tid til at høre dem ordentligt. Hvorfor begynder man ikke kl.10.30 ? Og giv gæsterne mere taletid. Arrengementet er en god ide. Venlig hilsen J. Madsen

4. December 2016

Jørgen Harder

Fremragende. Både valget af gæster incl. Martin Ringmose og styringen af debatten/dialogen. Og brunchen - ikke at forglemme! Bør følges op ved at Abrahams Børn hentes til Aalborg!

4. December 2016

Anne Stoustrup

Heldigvis kom der rigtig mange nuancer på begrebet ensomhed - både på grund af oplægholdernes forskellige baggrunde, tovholderens lidt barske, men gode styring rundt i emnets facetter - OG deltagernes mangfoldighed. Det var en tankevækkende, givende formiddag .... og brunchen var lækker!

7. November 2016

Trine Baadsgaard

Vi er 4 merit pædagogstuderende, som arbejder med emnet ENSOMHED. Teater café dialogen var for os en meget spændende og inspirerende oplevelse. Tre meget erfarne og interessante mennesker i front for debatten og skønt at se at der var en stor alders spredning blandt de fremmødte. Samtidig med fik vi mulighed for at komme frem med vores visioner og ide om et forebyggende tiltag for børn folkeskolen. Vi mener ensomhed er et problem vi skal stå sammen om at bekæmpe, og det er vigtigt at børn få en vished om emnet, således de får redskaber til at tackle livets sociale udfordringer. Vi gik fra debatten med en oplevelse af at være blevet beriget og fyldt på, og endnu mere beret på at gå ud og kæmpe for at få vores projekt kan blive en realitet.

7. November 2016

Berit Byg

Et rigtig godt koncept. Debatten var dog lidt styret af, at der var bestemte ting, ordstyreren gerne ville have drøftet. Måske kunne der have været lidt mere mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne efterfølgende? Men alt i alt et fantastisk godt og hyggeligt arrangement med dejlig mad og en inspirerende debat.

4. October 2016

17.02.18: Sande værdier

Vi kan godt udnævne stegt flæsk, hygge og andelsforeninger til at være ”danske” værdier, men her går vi på jagt efter ”sande” værdier. Hvilke værdier danner vores eksistens som mennesker. Kærlighed vil nogle straks sige. Ja, og….? Kom gerne med dine bud!

Gæster
Sanger og sangskriver Niels Hausgaard
Forfatter og musiker Lars Muhl

14.04.2018: Hvad bilder vi os ind?

Engang forsøgte aviser og fantaster at bilde os noget ind. Nu gør vi det selv.

Fake news har vundet indpas og Facebook er blevet et flittigt redskab for alle til at skabe deres egen virkeligheder… Sandt eller falsk?

Gæster
Offentliggøres snart

26.05.2018: Det er forår og alting springer ud

Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det. Jo, det gør vi. Allerede i august har vi brugt klodens ressourcer på et år. Klimaforandringerne er blevet anerkendt som menneskeskabte.

Nu går det hurtigt. Det er som om vi kan mærke det fra år til år. Hvad kan vi gøre – andet end at tale om det?

Gæster
Meteorolog og tidligere vejrvært Jesper Theilgaard
Vinder af “Alene i Vildmarken” Jon Lindberg

Evanthore Vestergaard

Evanthore er tilrettelægger og moderator på Dialog.

Han er komponist, journalist, forfatter og idémager, bl.a. manden bag ORDKRAFT Festivalen og Kulturmødet på Mors. Desuden er han en flittig debattør og ikke sjældent kontroversiel og provokerende i sine synspunkter. Han har enorm erfaring som moderator og det at bruge samtaler som en mulighed for at nå nye erkendelser for deltagerne.