De'batter

Forestillinger

Kulturpolitisk salon for borgere i Nordjylland og regionens folketingskandidater
Som optakt til det næste Folketingsvalg inviterer Aalborg Teater ind til en kulturpolitisk salon – et sted, langt fra Christiansborg og dets spin, men tæt på de mennesker, der lever i regionen, og hvor vi kan debattere, drømme og dyrke den demokratiske samtale.

De’batter er stedet hvor vi mødes i øjenhøjde for at tale og lytte til hinanden, som ligeværdige medspillere.

Mød dine lokale politikere
Vil du møde dine lokale politikere og folketingskandidater i øjenhøjde, stille spørgsmål til de politiske bevæggrunde og dagsordner i Nordjylland – så mød endelig op.


De’batter: EU og/eller DK
Fredag 14. december 2018 kl. 16:00 – 18:30
Vi forsøger denne dag at blive klogere på, om forholdet mellem EU og Danmark er et forhold, der kan brydes, ændres, styrkes eller sågar erstattes med et andet. De’batter inviterer til saglig debat med nogle af de mest velinformerede og holdningsrige tænketanke, bevægelser og politiske repræsentanter, der skal gøre os alle lidt mere indsigtsfulde og beredte på Europa Parlamentsvalget til maj 2019.

Er det enten EU og Danmark eller EU eller Danmark? Sådan lyder valget umiddelbart, når man hører debatten mellem de EU-skeptiske og de pro-EU. Men vi er efterhånden så vant til den nuværende tilstand med et retsforbeholdent medlemskab, at vi næsten ikke kan forestille os alternativer.

Danmark har defineret sig som et EU-medlem i 46 år. 46 år, der bestemt ikke har været uden betydning – så hvordan kan vi overhovedet tale om et Danmark udenfor EU, som om det er noget vi kender og let kan forestille os? Sådan et valg har Storbritannien truffet, og har dét valgs proces og konsekvenser rykket ved danskernes følelser vedrørende EU-medlemskab?

Gæster: Annonceres snart

 • Billetpriser

  20 kr.

 • Varighed

  2 timer og 30 min

 • Næste dato

  14. december 2018

 • Sidste spilledag

  14. december 2018

 • Scene

  Mindste Scene

 • Genre

  Debatarrangement

Spilledage

Publikum mener

Mogens Ryttergaard

Med for første gang. Forekommer at være for en snæver kreds, samme uddannelsesbaggrund og social status m.v. Hvis hensigten er at brede Kunsten ud til større befolkningsgrupper, opnåes det ædle mål ikke. Hvis det skal danne basis for, at begavede mennesker formulerer hvad Kunst er og kan gøre, er metoden formodentlig god nok. Jeg tror blot, at formuleringer til en bredere kreds, arbejdere m.fl. kræver en ganske anden metode, måde at formulere og operationalisere på, for at de gruppe overhovedet orker at beskæftige sig med begrebet. Det virker som navlepilleri eller også har jeg misforstået det hele! Men det er vel også slemt nok, set i lyset af de gode intentioner. Jeg forlod på den baggrund mødet som den første.

2. November 2018

Jeanette Dahl

Synes det var rigtigt godt, nu mangler jeg bare handling bag ordene, håber det kommer, hvis I kommer ind.

22. September 2018

Christian

Forrygende godt arrangement!

21. September 2018

Jytte Czaja

21. September 2018

Skal du med til De'batter?

Køb billet her