Ekstraforestillinger

De asylsøgende kvinder

Forestillinger

Verdens ældste asyldrama
De asylsøgende kvinder er skrevet for 2500 år siden af den græske tragediedigter Aischylos, og er et af verdens ældste teaterstykker. Samtidig er stykket så aktuelt at man skulle tro, at det var skrevet i dag. De asylsøgende kvinder stiller nogle af de dybeste – og stadig hyperaktuelle – spørgsmål: hvor hører vi til og hvem vil tage os ind, når vi er i fare? Hvad vejer tungest – den moralske forpligtelse til at hjælpe en fremmed i nød eller vores egne behov for sikkerhed og tryghed?

En gruppe yngre kvinder efterlader alt og går ombord på en båd i Nordafrika for at sejle over Middelhavet. De flygter fra vold, overgreb og tvang og beder om beskyttelse i Grækenland hos kongen af Argos. Men skal kongen overholde loven, der forpligter ham til at give flygtninge asyl, eller skal han beskytte sin by og sine borgere mod de mulige konflikter, der kan opstå ved at tage dem ind? Det er forestillingens store dilemma.

Co-produktion
I sæsonen 2019-20 er Betty Nansen Teatret, Malmø Stadsteater og Aalborg Teater gået sammen om et storstilet samarbejde. Forestillingen De asylsøgende kvinder sættes i løbet af sæsonen op på alle tre scener og vil kunne opleves i efteråret 2019 på Aalborg Teaters Lille Scene.

I forestillingen medvirker et lokalt kor af nordjyske kvinder, der skal afspejle mangfoldigheden i den by, forestillingen spiller. Udover koret medvirker tre professionelle skuespillere samt tre musikere, der spiller live på scenen. Forestillingen opføres i en ny bearbejdelse af den skotske dramatiker David Greig og med nyskrevet musik af John Browne.

 • Billetpriser

  200 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • Premiere

  21. november 2019

 • Sidste spilledag

  18. december 2019

 • Scene

  Lille Scene

 • Genre

  Drama

Spilledage

Jyllands-Posten
Ungt Teaterblod
Den oldgræske klassiker ”De asylsøgende kvinder” er en aktuel og veludført forestilling om kvinders og flygtninges rettigheder.
De asylsøgende kvinder er en helt utrolig smuk, rørende og intens forestilling, der forfriskende nuanceret behandler et af verdens ældste, men fortsat mest aktuelle dilemmaer: Flygtningeproblematikken.

Nyhed: Sæsonkort

Vi har gjort det nemmere end nogensinde at komme i Aalborg Teater. Sæsonkortet er din gratis adgangsbillet til masser af store teateroplevelser.

Sæsonkort: 1.195 kr.
Sæsonkort for unge under 25 år: 495 kr.
Sæsonkort for studerende: 595 kr.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Holdet bag

Co-produktion mellem Betty Nansen Teatret, Malmø Stadsteater og Aalborg Teater

Dramatiker
Aischylos og bearbejdet af David Greig

Instruktør
Simon Boberg

Komponist
John Browne

Medvirkende
Folkekor med unge, lokale kvinder

Skuespillere
Mikael Birkkjær, Jesper Hyldegaard og Ida Cæcilie Rasmussen

Musikere
Tre musikere

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale

Hent gratis undervisningsmateriale udarbejdet af Aalborg Teaters dramaturgiat. Materialet bliver tilgængeligt op til premieren.

Læs mere

Køb billet til 'De asylsøgende kvinder'

Køb billet