Das Ding

Forestillinger

Tankevækkende komedie om vores globale verden
Das Ding er en humoristisk forestilling, der på godt og ondt viser, hvordan det er at være menneske i den moderne og globaliserede verden.

Komedien er en nærmest eventyrlig fortælling, hvor vi i bedste H.C. Andersen-stil følger et bomuldsfibers rejse rundt i verden. Fra det bliver plukket i Afrika, vævet til en t-shirt i Kina, lever livet som fodboldtrøje i Europa, men ender tilbage i Afrika som slidt genbrugstøj. Kun tingen – Das Ding – forstår, hvordan alle elementerne hænger sammen.

 • Billetpriser

  230 - 270 kr.

 • Unge u. 25 år

  80 kr. (weekend: ½ pris)

 • Varighed

  Ca. 1 time og 30 min uden pause

 • Danmarkspremiere

  10. maj 2017

 • Scene

  Lille Scene

Kulturkongen.dk
Mig og Aalborg
Selve handlingen fra Afrika til Kina blev spillet af dygtige skuespillere, og der var flere steder undervejs, der gav stof til eftertanke
Et tankevækkende stykke om at være afhængige af hinanden, som mennesker og et wake-up-call i forhold til, hvilke konsekvenser globaliseringen har for vores fælles fremtid på kloden, hvis vi ikke hver især tager ansvar for vores handlinger

Publikum mener

Jens Chr. Jensen

Gode skuespiller men meget uinteressant og røv kedeligt.

3. June 2017

Viewer

Det var ikke så sjov end jeg har forventet :(

3. June 2017

Jytte Jensen

Spændende at se, hvordan vore handlinger kan påvirke andre menneskers liv på den anden side af jordkloden. Det er ikke bare vore nærmeste omgivelser, vi påvirker. Dem kan vi jo også følge på nærmeste hold. Men hvilke fødevarer du lige rækker ud efter i det lokale supermarked, har jo virkning hele vejen rundt. Godt og troværdigt spillet af alle. Så er denne sæson afsluttet. Tak til alle for supergode oplevelser - især Drengen, der ville være vægtløs, har sat sig dybe spor. Som altid sluttede vi aftenen af med middag i Teatercafeen - og som altid den bedste mad i byen, super venlig betjening og hyggelige og afslappede omgivelser. Håber nuværende forpagter får lov at fortsætte - har aldrig været bedre. Mvh. Jytte

28. May 2017

Gregory

Jeg kan godt lige forestillingen, men den var lidt for indviklet og lidt svært at forstå. Alligevel overalt var det godt oplevelse. Det var godt at jeg kunne læse lidt om forestillingen på teatret hjemmeside. Jeg går tit til teater (abonnement) og jeg forventet 6-stjernet oplevelse.

28. May 2017

Troels Kold

Overraskende, intens og velspillet. Enkel, men utroligt spændende scenografi med det ene flotte billede efter det andet. Historien ikke let at følge, men hver replik havde intensitet og mening. Meget nærværende og spændende filmet interview-scene i storformat direkte på scenografien. En anderledes og stærk teateroplevelse med overbevisende præstationer af skuespillerne.

27. May 2017

Ane Møller Jensen

Et velskrevet stykke, med mange falsætter som berører tiden problematikker med et strejf af god humor. Desværre blev disse rodet noget sammen i slutningen, hvilket gjorde konklusionen/afslutningen meget forvirrende. Det hvirkede somom det skulle presses sammen for at overholede tiden Skuespillerne gjorde et godt stykke arbejde, og var troværdige og ærlige i deres fremførelse. Især vil jeg dog gerne fremhæve den fantastiske scenografi, udnyttelse af scenen og den afvekslende opsætning bundet sammen hav "livet cirkel". Musikken passende derimod ikke altid og spillede så højt at flere af publikummet holdt sig for ørene. Alt i alt en fin forestilling

19. May 2017

Ingeborg Backhausen

Efter en god introduktion blev det til god forestilling, der var nemt at følge med i.

17. May 2017

GUnnar Andersen

Aldrig har jeg set for mig så dårlig og uvirkelig Forestilling håber ikke det sker igen jeg har været tilskuer i over 40 år

16. May 2017

Elinor Rasmussen

Dejlig forestilling, godt eventyr og masser af spændende special effekter.

15. May 2017

Anonym

Var en alt for alternativt og meget forvirrende forestilling. Skuespillerne gjorde det godt og selve konceptet bag stykket med at man skulle følge et bomuldsfnug var en god tanke, men det blev ikke gennemført ordentligt. Man hoppede hele tiden rundt i tider og steder og skuespillerne spillede mere end en rolle - det blev for svært at følge med.

15. May 2017

Keld Kollerup Kvist

Jeg var meget enig i Meldgaards anmeldelse i Nordjyske. Efter foromtale havde jeg store forventninger til en illustration af en kæmpe udfordring for vores samfund. Jeg fik ikke en fortælling , jeg kunne bruge til noget og forlod teatret meget forvirret over hvad meningen var med det hele. Das Ding kunne have været en rød tråd, men blev ikke tydelig. Samtalen om et fotografi var direkte afsporende for den røde tråd og jeg fangede ingenting om cirkulær økonomi, udbytning og kapitalens skruppellø udnyttelse af billig arbejdskraft og ressourcer. Vinklen med at fortælle en bomuldstot historie er ærlig talwt lidt skør og ikke spor morsom. Skulle det ikke have været en komedie. Skuespillet var godt nok, men indholdet elendigt struktureret og bundet sammen om en håbløs fortælling. Det er en ommer.y

15. May 2017

Ditte M. Pederse

En alt andet lige god forestilling, men den kan godt virke lidt forvirrende, hvis ikke man er helt vågen, da den skifter meget frem og tilbage mellem forskellige scener. Men den er den meget underholdende!

13. May 2017

Hermione

Okay forestilling, men måske meget svær at forstå for de fleste. Gode skuespillere, men den røde tråd kunne godt have været tydeligere.

12. May 2017

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Philipp Löhle

Instruktør
Martin Nyborg*

Scenograf
Frederikke Dalum*

*) Praktikant fra Statens Scenekunstskole København

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Hvilken globalisering?

Netop globalisering er et af de begreber, som de senere år har fyldt meget i vores fælles, fortløbende dialog om, hvordan verden udvikler sig. Og det kan være vanskeligt at få helt hold på, hvad det i virkeligheden er, og hvorfor og hvorvidt man kan være for eller imod. Uanset hvilken holdning man måtte have, så er det uomtvisteligt, at globaliseringen finder sted i den forstand, at vi rejser mere, vi krydser flere grænser, vi handler over store afstande, og verden bliver på den måde stadigt mindre. Det betyder også, at vi alle sammen på hele kloden påvirker hinanden mere. Det, den enkelte køber eller ikke køber her, har betydning for klimaudviklingen og dermed fx for mulighederne for at dyrke bomuld på den anden side af kloden. Vi hænger altså tættere og tættere sammen, hvad enten vi nu vil eller ej.

Når man kan være ”globaliseringsmodstander” eller det modsatte, nemlig ”tilhænger af globalismen”, som det nogen steder også kaldes, så handler det mest om, hvorvidt man er tilhænger af et frit, globalt marked eller ej. Det verdensomspændende, frie marked kan generere profit og muligvis skabe arbejdspladser, men det kan også flytte rundt på enorme ressourcer og tømme hele have for fisk etc. Tingen, Das Ding, er, at vi kun har én global verden at boltre os i, og hvis vi skal passe på den, så den kan gives videre til vore tipoldebørn, må vi forstå, hvad der sker, når den globale virkelighed vokser ind i den enkeltes stue og helt ind i tøjet.

Instruktør Martin Nyborg om ‘Das Ding’

Instruktør Martin Nyborg om ‘Das Ding’

I en tid, hvor individets frihed synes at være vores vigtigste værdi, er det irriterende meningsfuldt at få børn.

Das Ding er fortællingen om bomuldsblomsten, Tingen. På den ene side et tragisk eventyr og på den anden side et komisk coming-of-age eventyr. I Philipp Löhles historie møder vi Tingen som en abstraktion over sjælen. Vi følger dens naive og optimistiske rejse ind i voksenlivet og dermed ind i verden. På rejsen ser vi en række mennesker fra flere af verdens kontinenter, der kæmper for frihed og mening i en tilværelse præget af arbejde.

Das Ding handler om globaliseringen og hvad den gør ved mennesker. Globaliseringen har inviteret verden ind i vores bevidsthed. Det er udenlandske serier, eksotiske frugter om vinteren, rejser, iphones og internet. Den har også bragt nye arbejdsområder og arbejdsformer med sig. Man kan producere til et marked, man ikke er en del af eller producere til sit hjemmemarked fra en anden verdensdel.

Det er mærkeligt at blive voksen. At opleve rejsen, hvor perspektivet ændrer sig fra skolen, forældrene og det lokale til arbejdet, børnene og hele verden. Det kan være vidunderligt at vinke farvel skolegården og smage friheden, ligesom det kan være svært at gribe alle mulighederne. Vi eksisterer, lærer man, på grund af en mirakuløs tilfældighed, og det forsøger vi så at leve op til, på trods af hverdag, familie og “plejer”.

Sådan har karaktererne det også i Das Ding. De vil være frie. Frie fra arbejdet, fra ægteskabet og skammen. Men friheden kommer med en pris, for hvordan bliver man helt fri uden at blive helt rodløs?

Vil du vide mere?