Cyrano

Forestillinger

Musketeren med næse for romantik og poesi
Cyrano de Bergerac er musketer, duellant og digter. Han er uovertruffen både med sværd, kårde og ord, og han nyder stor berømmelse og respekt blandt alle. Han er den helt perfekte mand, med én lille og dog så alt for stor fejl: Cyrano er fra naturens side udstyret med en gigantisk næse, og derfor er han sikker på, at ingen kvinde nogensinde vil elske ham. Men man kan man jo godt forelske sig alligevel, og det gør han – i Roxane. Hun elskes desværre også af Christian, Cyranos bedste ven.

Christian er ung og smuk (og hans næse er normal), men han har ikke den skarpeste og mest lyriske tunge. De to mænd forener kræfterne, idet Cyrano digter lyriske breve og romantiske replikker, som Christian bruger til at vinde Roxane. Men er det Christians smukke ydre eller Cyranos ord Roxane elsker mest?

Martin Ringsmose spiller Cyrano i dette romantiske drama om kærlighedshistoriens mest berømte ghostwriter.

 • Billetpriser

  130 - 320 kr.

 • Unge u. 25 år

  80 kr. (weekend: ½ pris)

 • Premiere

  28. februar 2018

 • Sidste spilledag

  17. marts 2018

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Romantisk drama

Spilledage

Køb billet til Cyrano

Køb billet

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Russisk stjerneinstruktør til Aalborg

Yuri Butusov, som instruerer Cyrano, er blandt Ruslands mest toneangivende instruktører. Han har vundet en række priser for sine forestillinger og har iscenesat i mange lande. Han blev uddannet ved St. Petersburg Statslige Teaterakademi i 1996 og debuterede med Becketts Mens Vi venter på Godot, og det satte ikke kun Butusovs karriere i gang, det blev samtidigt startskuddet for i hvert fald tre af Ruslands mest kendte skuespillere i dag. Alle de medvirkende var nyuddannede fra teaterskolen, også scenografen Alexander Shishkin, som er med her i Aalborg. Butusov beskæftigede sig tidligt med forfattere som Beckett, Harold Pinter og Ionesco. I de senere år har han iscenesat en række forestillinger, som bygger på Shakespeare, Tjekhov, Brecht og russisk samtidsdramatik.

Butusov er teaterchef ved Teater Lensoveta i St. Petersburg. Butusov er kendt for sine stærke psykologiske og visuelle forestillinger, hvor ikke mindst det musikalske, fabulerende og metaforiske er centrale virkemidler. Butosovs forestillinger har fascineret et stort publikum, ikke mindst det yngre.

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Edmond Rostand

Instruktør
Yuri Butusov

Scenograf
Alexander Shishkin

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Gratis introduktion

Få 45 minutters gratis introduktion til Cyrano.

Book introduktion

Undervisningsmateriale

Der udarbejdes undervisningsmateriale til Cyrano. Det bliver tilgængeligt op til premieren.

Læs mere her