Cyrano

Forestillinger

Russisk stjerneinstruktør iscenesætter Cyrano
Alt kan ske, når vi overlader den velkendte fortælling om musketeren med den lange næse Cyrano de Bergerac i hænderne på Yuri Butusov.

Yuri Butusov er en russisk stjerneinstruktør, der er berømt for sine avantgarde iscenesættelser af klassikerne. Intet er helligt, når Yuri instruerer. Han omarrangerer, sletter, gentager og gentænker scener og karakterer og skaber derigennem sit eget, unikke værk. Hans stil bliver ofte sammenlignet med avanceret jazz eller abstrakt kunst.

Yuris udfordrende iscenesættelser er blevet decideret kult i det internationale teatermiljø, hvor hans forestillinger trækker fulde huse og vises i biografer verden over.

Martin Ringsmose spiller Cyrano i dette romantiske drama om kærlighedshistoriens mest berømte ghostwriter.

 • Billetpriser

  135 - 325 kr.

 • Unge u. 25 år

  80 kr. (weekend: ½ pris ift. normalpris)

 • Premiere

  28. februar 2018

 • Sidste spilledag

  17. marts 2018

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Drama

Spilledage

Køb billet til Cyrano

Køb billet

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Russisk stjerneinstruktør til Aalborg

Yuri Butusov, som instruerer Cyrano, er blandt Ruslands mest toneangivende instruktører. Han har vundet en række priser for sine forestillinger og har iscenesat i mange lande. Han blev uddannet ved St. Petersburg Statslige Teaterakademi i 1996 og debuterede med Becketts Mens Vi venter på Godot, og det satte ikke kun Butusovs karriere i gang, det blev samtidigt startskuddet for i hvert fald tre af Ruslands mest kendte skuespillere i dag. Alle de medvirkende var nyuddannede fra teaterskolen, også scenografen Alexander Shishkin, som er med her i Aalborg. Butusov beskæftigede sig tidligt med forfattere som Beckett, Harold Pinter og Ionesco. I de senere år har han iscenesat en række forestillinger, som bygger på Shakespeare, Tjekhov, Brecht og russisk samtidsdramatik.

Butusov er teaterchef ved Teater Lensoveta i St. Petersburg. Butusov er kendt for sine stærke psykologiske og visuelle forestillinger, hvor ikke mindst det musikalske, fabulerende og metaforiske er centrale virkemidler. Butosovs forestillinger har fascineret et stort publikum, ikke mindst det yngre.

Yuri Butusov vandt prisen som ‘Årets instruktør’ i drama-kategorien (sæson 2010 – 11) ved teaterfestivalen ‘Golden Mask’ for sin iscenesættelse af Tjekhovs Mågen.

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Edmond Rostand

Instruktør
Yuri Butusov

Scenograf
Alexander Shishkin

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Gratis introduktion

Få 45 minutters gratis introduktion til Cyrano.

Book introduktion

Undervisningsmateriale

Der udarbejdes undervisningsmateriale til Cyrano. Det bliver tilgængeligt op til premieren.

Læs mere her