Blodbadets Gud

Forestillinger

Når curlingforældre forsvarer deres børn
Blodbadets Gud er teater-sitcom, der både pirrer lattermusklerne og pirker til alle forældres onde mistanker og trang til at beskytte deres børn. Hvor civiliserede er børn, når de bliver pressede? Hvor civiliserede er forældrene egentlig selv?

”Vores søn var i sin gode ret til at banke jeres, og jeres menneskerettigheder kan I stikke skråt op!”
Bruno og Ferdinands forældre er to meget ressourcestærke par, som gør alt for at beskytte deres børn. De mødes for at underskrive en fælles og fredelig erklæring om dagens hændelse, hvor Ferdinand på 11 år har slået et par tænder ud af Brunos mund med en kæp, bare så der ikke bliver noget fnidder. For at skabe en god stemning disker Brunos mor op med sit glansnummer: en æble-pære-tærte. Men så blusser diskussionen op, og det bliver et nådesløst verbalt blodbad.

Tony-pris for Årets bedste forestilling
Franske Yasmina Reza er en af verdens mest spillede dramatikere. Blodbadets Gud er den tredje mest spillede forestilling på Broadway siden 2000 med 476 opførelser og har spillet i de fleste europæiske lande, Sydamerika, Australien og Mellemøsten. Forestillingen har modtaget et utal af internationale priser som fx Tony-prisen for Årets Bedste Forestilling.

Yasmina Reza er direkte som få, når hun sætter lup på vores hverdag og udstiller de små vigtige detaljer i absurde og farcelignende optrin. På Aalborg Teater har publikum tidligere kunne opleve Rezas forestilling Kunst.

”Drenge har altid tævet hinanden i skolegården. Det er en af livets love.”
Den verdensberømte filminstruktør Roman Polanski fik som den første lov til at overføre Yasmina Rezas stykke til filmlærredet. Hun havde tidligere nægtet at give sin tilladelse til at hendes teaterdramatik blev lavet som film. Men Polanski fik et ja, og de to skrev i samarbejde teatermanuskriptet om til et filmmanuskript. I 2011 havde filmen premiere, under titlen Carnage, med Kate Winslet, Jodie Foster, John C. Reilly og Christoph Waltz på rollelisten.

Vidunderlig ubehagelig komedie
Aalborg Teaters skuespiller Martin Ringsmose debuterede i sidste sæson smukt som instruktør med borgersceneforestillingen 46+1, og nu vender han tilbage i instruktørrollen med denne vidunderligt ubehagelige komedie.

 • Billetpriser

  150 - 290 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 - 160 kr.

 • Varighed

  Ca. 1 time og 20 min. Der er ikke pause i forestillingen.

 • Premiere

  9. januar 2019

 • Sidste spilledag

  16. februar 2019

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Komedie af Yasmina Reza

Spilledage

Appetize
Scenekanten
Kanal Blokhus
Nordjyske
Migogaalborg
Jyllands-Posten
GregersDH
Ungt Teaterblod
Information
Det verbale blodbad sidder lige i skabet og viser os, hvad der lurer bag civilisationens maske, når vi curler og kæmper for det, vi har kært – vores børn – og os selv.
Med den stærke instruktion og skuespillernes ligeledes skarpe præstationer underholder Aalborg Teater sublimt sit publikum med ’Blodbadets Gud’.
Publikum klukker af latter og klapper ... og ender med stående bifald! Men det er os selv, vi ler og klapper ad.

Bedsteborgeren bliver klædt af til skindet. Og vor tids store svøbe - molbiltelefonen - interagerer for fuld udblæsning.
Det er mere end morsomt, og lad det være sagt med samme, at forestillingen er fantastisk underholdende.

Tænk, at det kan være så fornøjeligt og samtidig forfærdende at se vores tynde fernislag af civiliserede adfærdsnormer blive skrællet af til skindet.
… Men ellers kan du altså bare se frem til et latterligt godt grin, der gør ondt i mavemusklerne i flere dage efter.

Et absolut must-see for alle.
Og det lykkes i høj grad i kraft af Yasmina Rezas intelligente manuskript. Det underholder på replikniveau, mens det imponerer på dramatikniveau.
Franske Yasmina Reza lader ægteskaber revne, så latteren runger i Aalborg Teater.
Forestillingen giver stof til eftertanke. Hvordan vil man selv blive som forældre? Og hvilket samfund er det egentlig, at vi ønsker?
Aalborg Teaters version af Broadway-succes er et hylende morsom forældreskabsportræt.

Publikum mener

Christian

Sjov på den fede måde

19. January 2019

Verner Nielsen

En rigtig god og morsom forestilling som rammer problemer i daglig dagen, og giver lidt til eftertanke.

18. January 2019

Inger B.

Rigtig god aften. Vi morede os fint, og fik også små hint om ægteskabets faldgruber. Igen en god aften i Aalborg teater. Her er gode skuespillere, som har flot styr på mimikken, så det bliver troværdigt, og medrivende.

17. January 2019

Tina Brunø Dahl

Fantastisk stykke med et tankevækkende tema. Dejlig humor og fantastiske præstationer af alle fire skuespillere.

17. January 2019

Stine Andersen

Super god og sjov forestilling, med mange grin undervejs. Vi snakkede dog efterfølgende om at vi ikke rigtigt fik en forløsning på stykket, samt at personerne blev i den samme scene i lang tid. De kom ikke rigtigt videre efter at diskussionen havde eskaleret. Derudover kunnr vi ikke se nogen grund til at stykket skulle foregå i en fransk kontekst, hvilket var lidt distraherende. Problemstillingen ville have været ligeså relevant, selvom man havde valgt at give karaktererne danske navne. Men alt i alt en god forestilling.

17. January 2019

Mette Holm

Fantastisk skuespilspræstation! Velskrevet stykke! Tak for en super god og tankevækkende oplevelse!

17. January 2019

Sanne Thybo

Forestillingen var virkelig sublim, der var noget genkendeligt i det med forældre rollen om troen på det bedste i ens ejen guldklump. Alt hvad der ligger lige under overfladen og ulmer, og pænhed forfald, kvinders dagsorden når den er værst. Et stykke om mennesket natur på godt og ondt. Både det talte og utalte sprog, fik også flere gang latteren frem i salen.

17. January 2019

Jonna Jacobsen

Et dejligt og morsomt teaterstykke. Dygtige skuespillere, der udførte deres arbejde flot og godt.

17. January 2019

ingrid guse

det er en forestilling til ug med kryds og slange. meget intenst spillet, ingen døde momenter. vi følte, at skuespillerne var deres roller. jeg har et godt sammenlignings grundlag, da jeg har set stykket 2 gange før. første gang i London i 2008 i gielgud theatre med bl.a. ralph fiennes (den engelske patient) i en af hovedrollerne. desuden har jeg også set stykket i Tyskland. et stort tillykke to både instruktør og skuespillerene.

17. January 2019

Cathrine

Ikke helt så vanvittig-sjov som det er blevet fremlagt i anmeldelserne, men rigtig god underholdning og jeg kedede mig ikke et øjeblik

17. January 2019

Britta Nørgaard

meget tankevækkende og rammende.... og formidabelt spil og samspil

17. January 2019

Volmer H Nielsen

Fantastisk godt spillet og er meget morsomt stykke

17. January 2019

Herbert Fischer

OH ja, Oh ja. Et klassisk eksempel på at forældre har glemt deres voksen ansvar. Det at opdrage, det at glemme det vigtige er nej og det at glemme at der bor andre på denne klode end jeg selv. Godt ungerne ikke var tilstede, så havde kaosset været fuldkommen. En herlig aften i Aalborg teater. Underholdning i top. Hvem var det lige vi grinede af???

17. January 2019

Linda

Underholdende og relevant stykke spillet af dygtige skuespillere.

17. January 2019

Tanja

Virkelig sjov og underholdende Forestilling . Tiden fløj afsted

17. January 2019

Peter Aaquist

Rigtig tankevækkende og sjov samtidig vi fik megen diskussion bagefter

16. January 2019

K.L.Jensen knud-leo@mail.dk

Vi kan ikke give flere stjerner, da mange replikker ikke nåede ud til os. Vi prøvede at vælge balkon-pladser (nu vi selv kunne vælge), men det skulle vi ikke have gjort. Desværre nåede, som sagt, mange af de stille replikker ikke ud til os så blandt andet de sidste 2 fik vi slet ikke fat på - kunne I måske maile dem til os? Normalt glad for at gå i Aalborg Teater. vh knud jensen

16. January 2019

Sjov forestilling, men jeg syntes indholdet er for sørgeligt til at overspille så groteskt meget.

16. January 2019

Wivi Schou

Sjov og underholdende på en " ubehagelig" måde

16. January 2019

Annette Betzer

Utrolig morsom forestilling, dejligt og få grinet godt igennem

16. January 2019

Lisbeth Vester

En rigtig god aften og nogle virkelig dygtige skuespillere. En fornøjelse.

16. January 2019

Ann Sofie

Triviel, kedeligt, overdrevet. Irriterende med franske referencer, manglede sammenhæng.

16. January 2019

Jesper Andersen

De to par spillede op til hinanden og kunne dramaturgisk lave stemninger der afdækkede lag på lag hvordan en sympolsk harmoni og høflighedsfernis kan krakelere når samtalen udvikler sig. Scenografien med sofaerne var genial til scenisk at vise koalitionerne for og imod og ambivalens og manuskriptet og ordene havde vid og bid.

16. January 2019

Margrethe Rasmussen

Super Forestilling med flotte skuespilprædtationer af alle fire skuespillere.

16. January 2019

Lise Grevenkop-Castenskiold

Tusind tak for en fantastisk morsom forestilling. Vi griner stadig!

15. January 2019

Mads Bang Pedersen

Super oplevelse, morsomt, eftertænksomt, bizart og nærværende. Dygtige skuespiller og godt produceret. Elegant og jeg ville ikke have noget imod at se stykket igen.

15. January 2019

Elisabeth Egekvist

Spændende emne at tage op. Lidt svag opstart, - men måske nødvendig. Sjovt at følge hvordan personerne skifter mellem at holde med de forskellige parter. Meget vedkommende at opleve, hvordan mange samtaler afbrydes af mobil-telefonen, - samt et hip til medicinal-industriens fokus på profit i stedet for at tjene menneskets helbred. Mange svære og vedkommende emner behandles, - og heldigvis er der også mulighed for at få et godt grin indimellem. Fint at køre uden pause. Tilpas længde på forestilling. Glimrende skuespillere.

15. January 2019

Mogens Yde

Fremragende Forestilling, som var virkelig morsom. Fire eminente skuespillere gjorde stykket sprællevende og vedkommende. Yderst velinstrueret og helt fin scenografi! Kan kun anbefale stykket på det allervarmeste!

15. January 2019

Charlotte Dyrskjøt

Sjov, eftertænksom forestilling

13. January 2019

Karin Jakobsen

Flot skuespil fra alle fire. Hylende morsomt - alle vores menneskelige sider blev udstillet.

13. January 2019

LoneK

Forrygende, fantastisk, total grineren og alligevel også efterfølgende reflekterende forestilling - eminent skuespiller præstation - alle burde unde sig den oplevelse at se dette stykke

13. January 2019

Ulla

Alt i alt en meget sjov forstilling, hvor smil og latter kom frem.

13. January 2019

Merete Hilligsøe Heinig

Fantastisk forestilling, masser af grin og virkelig gode skuespil præstationer. Tiden fløj afsted.

13. January 2019

Edith

13. January 2019

Gita Ringtved Johansen

En kraftpræstation af alle fire skuespillere. Min svigerdatter og jeg nød forestillingen.

13. January 2019

Jytte og John

Helt igennem fantastisk forestilling, et team af super gode gode skuespillere i en meget professionel instruktion. 5 kvarter med grin og eftertanke, hold da op hvor var det en god oplevelse. Skynd jer ind og se denne sjove og tankevækkende forestilling, og nogle fantastiske præstationer.

13. January 2019

Nanna

Underholdende med masser af gode grin.

13. January 2019

Inge Lise

Tusind tak for et godt grin! Tak til de dygtige skuespillere, der spillede så overbevisende, at man helt glemte, at det hele var teater. Mange overraskende replikker gjorde, at man måtte bryde ud i latter. Mange af teaterstykkets temaer ramte os! En forestilling vi gerne anbefaler andre at komme ind og se.

13. January 2019

J. Nielsen

Gode præstationer af skuespillerne. Men lev aldrig fanget af historien

13. January 2019

Inge Lund

Fantastik god og underholdene forestilling, hvor skuespillerne virkelig var 100 % castede til deres roller. En forestilling som viser, hvor egoistiske mennesker kan være i nutidens samfund. Selv om emnet er alvorligt bliver forestillingen kørt over scenen med stor, stor humor.

13. January 2019

Bertel

Velspillet og morsom

13. January 2019

Tom Buur

Fin forestilling. Sæt gerne en anden forestilling op med noget af Yasmina Reza, f.eks. Art.

13. January 2019

Hanne

Må give denne forestilling alle stjerner. Det var en fornøjelse at komme i teatret denne fredag aften i januar. Fantastiske dygtige skuespillere, virkelig morsom forestilling men med et bid, vil helt klart anbefale alle at gå ind og se denne forestilling. Synd at teatret ikke var fuld - her er der mange der gik glip af en god forestilling.

12. January 2019

Thomas

Den var god

12. January 2019

Erik Ingerslev

En fantastisk forestilling med både alvor og humor. Værd at se for alle - også dem der normalt ikke kommer i teatret!

12. January 2019

Mette

12. January 2019

Elise

Sjov og underholdende forestilling, hvor tiden stod stille for os. Vi blev fanget i personernes karakterer og blev helt paf over at forestillingen “allerede” var slut.

12. January 2019

Susanne Sørensen

En helt igennem fantastisk forestilling. Et festfyrværkeri af ordvekslinger. Det var morsomt fra start til slut. Super gode skuespilpræstationer, med en indlevelse udover det sædvanlige.

12. January 2019

Kim Pehrson

Super sjov Forestilling med dygtige skuespillere. Det eneste der trækker lidt ned er at man bruger de franske navne.

12. January 2019

Mariann Jensen

En helt fantastisk og overraskende Forestilling. Meget rammende og utrolig humoristisk. Skuespillerne gjorde det særdeles godt. En meget flot præstation, der krævede hele følelsesregisterets. Tusind tak for det.

12. January 2019

Christina

12. January 2019

Rikke Thrane

Fremragende Forestilling

12. January 2019

Rasmussen

11. January 2019

Sofie

Underholdende forestilling!

11. January 2019

Per højrup

Curlingforælder når de er værst. Et godt grin af en hændelse fra den virklige verden. Kan stærkt anbefales at se.

11. January 2019

Kirstine

Det var ikke pengene værd.

11. January 2019

Liselotte Johansen

11. January 2019

Iris Garenfeld

Morsom, underholdende, satirisk og giver stof til eftertanke.

11. January 2019

Niels-Henrik Sørensen

En sjov og underholdende historie. Masser af gode replikker og skuespillerne gør det rigtig godt.

11. January 2019

Susanne

Sjov og tankevækkende stykke med let genkendelige karakterer - et rids i lakken til de politisk korrekte

11. January 2019

Irma holt

Den var fantastisk morsom

10. January 2019

Kim Flensborg

Overraskende, underholdende og morsom.

10. January 2019

Julie

Det var virkelig sjovt og skuespillerne var gode, så det gjorde ikke noget at det kun blev spillet på en setting og at der kun var 4 skuespillere med. Jeg tror også jeg syntes det var sjovt, fordi det med at være curlingforældre er en interessant debat, og derfor også god at lave sjov med.

10. January 2019

Anita Holt

Sjældent morsom forestilling skal man lede mig læge efter. De 4 skuespillere er helt alene på scenen under hele forestillingen og formåede at få mig og mine ledsagere til at glemme alt andet end hvad der skete på scenen. Det er på ingen måde en let måde at performe på, derfor bøjer jeg mig i støvet for igår præstation. Jeg var fængslet fra første øjeblik. Selvom emnet er ganske alvorligt leveres det med stor humor, jeg vrælede af grin ganske mange gange. Jeg kan varmt anbefale at tage ind og se forestillingen.

10. January 2019

Henrik Christensen

Blodbadets Gud er stadig højaktuel i dagens Danmark. Teaterstykket er hylende morsomt.Grotesk og tragisk. Viser hvor svært børneopdragelse stadig kan være.

10. January 2019

Maria Sørensen

Så sjov og relevant:-)

10. January 2019

Bent Tindahl Pedersen

Fantastisk forestilling med skuespilspræstationer til UG+. Lattermusklerne blev virkeligt motioneret.

10. January 2019

Ingelise Gaihede

Hylende morsom

10. January 2019

Jette Engelbreth

Godt sjovt tidsbillede af hvad der sker mellem forskellige mennesketyper, når noget overgår deres børn. Godt og underholdende lystspil !

10. January 2019

Mogens Jørgensen

5 kvarter med forrygende skuespil, 4 skuespillere på scenen i alle 5 kvarter, med en fantastisk timing. mimik i verdensklasse, selv når der ikke blev sagt noget, og der var små pauser i stykket, blev man holdt fast, og det var morsomt. Martin Ringsmose, der selv er en fremragende skulespiller står den her gang bag scenen som instruktør ... jamen, giv den mand nogen flere "stykker" og vi vil se underværker på scenen

10. January 2019

lars Munkøe

Flot præstation fra alle medvirkende. Engagerende og alvor i de komiske galskab. En forestilling for alle generationer.

10. January 2019

H. Genefke

Flot, intensivt, morsomt og perfekt længde.

10. January 2019

Anette Løkken

Spændstig og overraskende. Befriende at grine midt i alvoren. Af dem og sig selv. Point for at lave den kort, kontant og uden pause.

10. January 2019

Anne-Dorte Krog

Store skuespilpræstationer. Stor autencitet og indlevelse. Vi blev revet ind i stuen og stemningen. Og så var det enormt sjovt. Tak for en stor oplevelse.

10. January 2019

annigwalther@gmail.com

Det var en forrygende morsom og velspillet forestilling med rigtig flotte skuespiller præsentationer, og publikum i den fyldte sal morede sig, så det virkelig kunne fornemmes under hele forestillingen. Har aldrig oplevet tidligere, at folk da de gik ud på gaden stadig morede sig og talte så højt sammen med andre teatergængere om, hvor sigende og morsomt, det havde været.

10. January 2019

Jens Nielsen

Fantastisk velspillet. Underholdende og tankevækkende, samtidig.

10. January 2019

Lise Lotte Kristensen

Længe siden jeg har moret mig så meget, de 4 skuespillere leverede en utrolig præstation. En super underholdende komedie jeg kun kan anbefale andre at se!

10. January 2019

Kresten Thomsen

Fantastisk opsætning og eminent skuespil. Vi grinede i halvanden time, og overvejer lige nu at se den igen og grine endnu mere. Tusind tak for en virkelig positiv oplevelse.

10. January 2019

Mette Schmidt

10. January 2019

Morten koppelhus

Muntert, tænkevækkende, godt spil.

10. January 2019

Lea Mogensen

Jeg var til forpremiere tirsdag aften. Jeg syntes godt om stykket og følte mig godt underholdt, men, men, men - en stor del af replikkerne gik tabt. Min ledsager klagede også over det, og i dag mødte jeg en bekendt, som også havde set forestillingen i går aftes, hun sagde uopfordret, at hun virkelig døjede med at forstå, hvad der blev sagt. Jeg ved godt, det er Ringsmoses debut som instruktør, men det undrer mig, at han ikke har opdaget dette problem, jeg tror, der vil komme mange tilkendegivelser af samme art som min.

9. January 2019

Blå bog: Yasmina Reza

Blodbadets Gud af den franske dramatiker Yasmina Reza har spillet med stor succes på teaterscener over hele verden. Siden urpremieren i 2006 i Tyskland har forestillingen spillet over det meste af Europa, i Sydamerika, Australien, Mellemøsten og i USA. På Broadway er Blodbadets Gud den tredje mest spillede forestilling siden 2000, med ikke færre end 476 opførelser. Ved opførelsen i Frankrig i 2008 var det Yasmina Reza selv, der iscenesatte forestillingen.

I 2005 blev Yasmina Reza kontaktet af et tysk teater, der gerne ville have hende til at skrive en forestilling, men hun følte ikke, at hun havde nogle historier, der pressede sig på, så hun afslog tilbuddet. Men så skete der noget, der fik hende til at ændre mening. Hendes søns kammerat var kommet op at slås med en anden dreng, og kammeraten fik ødelagt en tand. Nogle dage senere mødte hun drengens mor, som fortalte at de ikke havde hørt fra den anden drengs forældre, til trods for at hendes søn måtte have en operation efter slåskampen. Pludselig klikkede det for Yasmina Reza, som mente at her var lige netop temaet til et teaterstykke, så hun kontaktede det tyske teater, der stadig havde interesse i en forestilling fra hendes hånd, og tre måneder senere havde hun skrevet Blodbadets Gud. Udover at have forestillinger har spillet over det meste af verden er den også blevet lavet som film med Roman Polanski som instruktør og med blandt andre Kate Winslet og Jody Foster på rollelisten. Yasmina Reza skrev selv filmmanuskriptet sammen med Polanski. Det er første gang at Yasmina Reza har tilladt at et af hendes stykker er blevet omsat til film.

Yasmina Reza er født i 1959 i Paris og arbejdede inden hun for alvor begyndte at skrive dramatik, som skuespiller og medvirkede i flere forestillinger i Frankrig.

Yasmina Reza skrev sit første stykke, da hun var i slutningen af 20’erne, som hun selv fortæller har hun altid skrevet, og vidste også at hun var god til det. Siden det første stykke, Conversations after a Burial, har hun skrevet adskillige dramatiske værker, og hun fik med Kunst sit internationale gennembrud. Kunst er oversat til mere end 30 sprog. Derudover har Yasmina Reza skrevet flere romaner og filmmanuskripter.

Yasmina Reza har modtaget adskillige store priser for hendes værker, blandt andet Tony Awards, Moliére priser, samt den engelske Laurence Olivier Award.

Portrætfoto: Pascal Victor

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Yasmina Reza

Oversætter
Jesper Kjær

Instruktør
Martin Ringmose

Scenograf
Nicolaj Spangaa

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Gratis introduktion til forestillingen

Få 30 minutters gratis introduktion til 'Blodbadets Gud'. Der er introduktion torsdag 7. februar kl. 18.30.

Book introduktion

Inteview med Yasmina Reza

Den britiske avis The Guardian interviewede i 2012 Yasmina Reza om 'Blodbadets Gud' og om samarbejdet med Roman Polanski, der instruerede 'Carnage'.

Læs interviewet

Skuespiller Martin Ringsmose springer ud i rollen som instruktør

TV2/Nord har interviewet instruktør Martin Ringsmose.

Se interviewet