Blodbadets Gud

Forestillinger

Når curlingforældre forsvarer deres børn
Blodbadets Gud er teater-sitcom, der både pirrer lattermusklerne og pirker til alle forældres onde mistanker og trang til at beskytte deres børn. Hvor civiliserede er børn, når de bliver pressede? Hvor civiliserede er forældrene egentlig selv?

”Vores søn var i sin gode ret til at banke jeres, og jeres menneskerettigheder kan I stikke skråt op!”
Bruno og Ferdinands forældre er to meget ressourcestærke par, som gør alt for at beskytte deres børn. De mødes for at underskrive en fælles og fredelig erklæring om dagens hændelse, hvor Ferdinand på 11 år har slået et par tænder ud af Brunos mund med en kæp, bare så der ikke bliver noget fnidder. For at skabe en god stemning disker Brunos mor op med sit glansnummer: en æble-pære-tærte. Men så blusser diskussionen op, og det bliver et nådesløst verbalt blodbad.

Tony-pris for Årets bedste forestilling
Franske Yasmina Reza er en af verdens mest spillede dramatikere. Blodbadets Gud er den tredje mest spillede forestilling på Broadway siden 2000 med 476 opførelser og har spillet i de fleste europæiske lande, Sydamerika, Australien og Mellemøsten. Forestillingen har modtaget et utal af internationale priser som fx Tony-prisen for Årets Bedste Forestilling.

Yasmina Reza er direkte som få, når hun sætter lup på vores hverdag og udstiller de små vigtige detaljer i absurde og farcelignende optrin. På Aalborg Teater har publikum tidligere kunne opleve Rezas forestilling Kunst.

”Drenge har altid tævet hinanden i skolegården. Det er en af livets love.”
Den verdensberømte filminstruktør Roman Polanski fik som den første lov til at overføre Yasmina Rezas stykke til filmlærredet. Hun havde tidligere nægtet at give sin tilladelse til at hendes teaterdramatik blev lavet som film. Men Polanski fik et ja, og de to skrev i samarbejde teatermanuskriptet om til et filmmanuskript. I 2011 havde filmen premiere, under titlen Carnage, med Kate Winslet, Jodie Foster, John C. Reilly og Christoph Waltz på rollelisten.

Vidunderlig ubehagelig komedie
Aalborg Teaters skuespiller Martin Ringsmose debuterede i sidste sæson smukt som instruktør med borgersceneforestillingen 46+1, og nu vender han tilbage i instruktørrollen med denne vidunderligt ubehagelige komedie.

 • Billetpriser

  150 - 290 kr.

 • Unge u. 25 år el. studerende

  80 - 160 kr.

 • Premiere

  9. januar 2019

 • Sidste spilledag

  21. februar 2019

 • Scene

  Store Scene

 • Genre

  Komedie af Yasmina Reza

Spilledage

Blå bog: Yasmina Reza

Blodbadets Gud af den franske dramatiker Yasmina Reza har spillet med stor succes på teaterscener over hele verden. Siden urpremieren i 2006 i Tyskland har forestillingen spillet over det meste af Europa, i Sydamerika, Australien, Mellemøsten og i USA. På Broadway er Blodbadets Gud den tredje mest spillede forestilling siden 2000, med ikke færre end 476 opførelser. Ved opførelsen i Frankrig i 2008 var det Yasmina Reza selv, der iscenesatte forestillingen.

I 2005 blev Yasmina Reza kontaktet af et tysk teater, der gerne ville have hende til at skrive en forestilling, men hun følte ikke, at hun havde nogle historier, der pressede sig på, så hun afslog tilbuddet. Men så skete der noget, der fik hende til at ændre mening. Hendes søns kammerat var kommet op at slås med en anden dreng, og kammeraten fik ødelagt en tand. Nogle dage senere mødte hun drengens mor, som fortalte at de ikke havde hørt fra den anden drengs forældre, til trods for at hendes søn måtte have en operation efter slåskampen. Pludselig klikkede det for Yasmina Reza, som mente at her var lige netop temaet til et teaterstykke, så hun kontaktede det tyske teater, der stadig havde interesse i en forestilling fra hendes hånd, og tre måneder senere havde hun skrevet Blodbadets Gud. Udover at have forestillinger har spillet over det meste af verden er den også blevet lavet som film med Roman Polanski som instruktør og med blandt andre Kate Winslet og Jody Foster på rollelisten. Yasmina Reza skrev selv filmmanuskriptet sammen med Polanski. Det er første gang at Yasmina Reza har tilladt at et af hendes stykker er blevet omsat til film.

Yasmina Reza er født i 1959 i Paris og arbejdede inden hun for alvor begyndte at skrive dramatik, som skuespiller og medvirkede i flere forestillinger i Frankrig.

Yasmina Reza skrev sit første stykke, da hun var i slutningen af 20’erne, som hun selv fortæller har hun altid skrevet, og vidste også at hun var god til det. Siden det første stykke, Conversations after a Burial, har hun skrevet adskillige dramatiske værker, og hun fik med Kunst sit internationale gennembrud. Kunst er oversat til mere end 30 sprog. Derudover har Yasmina Reza skrevet flere romaner og filmmanuskripter.

Yasmina Reza har modtaget adskillige store priser for hendes værker, blandt andet Tony Awards, Moliére priser, samt den engelske Laurence Olivier Award.

Portrætfoto: Pascal Victor

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Yasmina Reza

Instruktør
Martin Ringmose

Scenograf
Nicolaj Spangaa

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Vil du vide mere?

Gratis introduktioner

Få 30 minutters gratis introduktion til 'Blodbadets Gud'.

Book introduktion

Billetter til forpremierer

Forud for hver premiere spilles der to forpremierer. Dem kan du opleve til særlige forpremierepriser.

Køb billetter til forpremierer

Inteview med Yasmina Reza

Den britiske avis The Guardian interviewede i 2012 Yasmina Reza om 'Blodbadets Gud' og om samarbejdet med Roman Polanski, der instruerede 'Carnage'.

Læs interviewet