Aftenlandet

Forestillinger

Ny dansk dramatik om Europas fremtid
GET IN og godmorgen. Værsgo, en bakke. Til venstre: sandwichbar, salatbar, det varme køkken er desværre ikke åbent endnu, ligefrem: kaffe, kiosk og kasse. Til højre: toiletter. Velbekomme.

Sådan lyder det fra de to medarbejdere på en motorvejscafé et sted i Europa nær en grænse. Medarbejderne på GET IN står klar til at tage imod og servere for gæsterne, der stopper for en pause på deres rejse.

Et belgisk par er på vej til Sverige for at besøge deres søn og se deres nyfødte barnebarn for første gang. En lettisk lastbilchauffør på vej med varer stopper for at tisse og købe lakridser. Et dansk, lesbisk par er på dannelsesrejse i Europa med deres tvillingepiger. En ældre mand bestiller en øl. En forretningsmand på vej til Berlin vil have kaffe. Pludselig står en syrisk kvinde i cafeteriet, og udenfor på parkeringspladsen samler der sig stadig flere flygtninge. Dørene til cafeteriaet bliver låst for at holde flygtningestrømmen ude, og cafeteriet, som for gæsterne kun var tænkt som et kort og ligegyldigt stop på vejen, bliver arena for et eksistentielt drama om, hvor Europa er på vej hen.

Aftenlandet instrueres af Tue Biering som bl.a. er kendt for sine debatskabende forestillinger i teater- og performancegruppen FIX & FOXY. Forestillingens dramatiker Julie Maj Jakobsen er en markant stemme i dansk teater, og har tidligere skrevet forestillinger som Ødipus på Kreta og Daemon for Aalborg Teater.

 • Billetpriser

  230 - 270 kr.

 • Unge u. 25 år

  80 kr. (weekend: ½ pris)

 • Danmarkspremiere

  15. november 2017

 • Sidste spilledag

  16. december 2017

 • Scene

  Lille Scene

 • Genre

  Ny dansk dramatik

Spilledage

Køb billet til Aftenlandet

Køb billet

AAT Klub: Spar 50 kr. pr. billet

Køb billetter til mindst tre forestillinger – så bliver du automatisk medlem af AAT Klubben og sparer 50 kr. pr. billet.

 

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Forfatter Julie Maj Jakobsen

Siden hun blev uddannet fra Dramatikeruddannelsen i Aarhus i 2010, er Julie Maj Jakobsen blevet en af de mest markante dramatiske stemmer i dansk teater.

Efter hendes debut med stykket Forsamlingshuset (Baggårdsteateret 2011), som indbragte hende en Reumerttalentpris, har hun skrevet over ti dramaer for teatre i hele Danmark. Tematisk og formmæssigt er der en stor spændvidde i hendes forfatterskab, fra det psykologiske parforholdsdrama (Fanø, Teater Svalegangen 2012) til operaliberetto (Det dybeste sted, Øresundoperaen 2014) og multiplot-historien (Himmel uden Fugle, Odense Teater 2017).

Med stykker som Fucking Fattig (Bådteatret 2013) og Defekt (Teater Grob 2016) undersøger hun samfundsaktuelle problemer, men altid med udgangspunkt i det eksistentielle. Dette gælder også Aftenlandet; her undersøger Julie Maj Jakobsen hvor dagens Europa er på vej hen, hele tiden med karaktererne og de omstændigheder og konflikter de befinder sig i, som omdrejningspunkt. Julie Maj Jakobsen har tidligere skrevet Ødipus på Kreta og Daemon for Aalborg Teater.

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Julie Maj Jakobsen

Instruktør
Tue Biering

Scenograf
Nicolaj Spangaa

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Kristian Berg

Vil du vide mere?

Gratis introduktioner

Få 45 minutters gratis introduktion til Aftenlandet.

Book introduktion

Undervisningsmateriale

Der udarbejdes undervisningsmateriale til Aftenlandet. Det bliver tilgængeligt op til premieren.

Læs mere her