Teaterdirektøren præsenterer sæson 2018/19

Kære publikum

Aalborg Teater er inde i en stor forandringsproces. Det er vi, fordi byen har forandret sig, udbuddet har forandret sig og verden har forandret sig. Tilbuddene og valgmulighederne for publikum er enorme, og forventningerne til, hvad en teateroplevelse skal være bliver stadig større, mere forskelligartede og mere specifikke – både for publikum og for teatret selv. Vi som mennesker er også i færd med at udvikle os til nogle væsener som i højere og højere grad kun er sammen med og i dialog med mennesker, vi er helt enige med. I hver vores lille gruppe læser vi de samme nyhedsopdateringer, de samme såkaldte feeds, og vi bekræfter dermed ustandseligt vore egne og de andres præferencer, meninger og smag. Sådanne grupper kaldes i vor moderne verden for ekkokamre, og som Thomas Jefferson for flere hundrede år siden påpegede, er den slags lukkede rum af selvbekræftelser ikke af det gode.

Denne polariserende situation må vi forholde os til som teater. Derfor bestræber vi os på den ene side på at tilbyde et stadig bredere repertoire, så vi kan imødekomme de mange forskellige forventninger, som publikum har til os. På den anden side arbejder vi på at fastholde teatret som et mødested, hvor vi alle kan komme ud af vores ekkokamre og komfortzoner og mødes med ikke-nødvendigvisligesindede og på den måde opleve hinanden. Det sker naturligvis i forestillingerne, men også i AAT Dialog, i Larsens Teatersuppe og i vort nye koncept, Format.

Men alt det kræver fleksibilitet, og Aalborg Teater har derfor de seneste to år forberedt en stor omlægning. Vi har opnået en væsentlig større fleksibilitet, som gør at vi kan have flere forestillinger på plakaten. I denne sæson kan publikum vælge mellem hele 20 titler. Vi har underholdende forestillinger som Figaros Bryllup, Mød mig på Cassiopeia, Diktatoren, West Side Story og Blodbadets Gud. Samt de brede, men mere udfordrende forestillinger som Et dukkehjem, Kreditorer, Persona og Alle mulige ting til salg. Sidst men ikke mindst inviterer vi med årets borgersceneforestilling Spotify og Radio Luxembourg to grupper fra fjerntliggende ekkokamre til at mødes. De helt unge og de slet-ikke-mere-unge nordjyske borgere mødes om noget, de har fælles: musikken.

Jeg er sikker på, at alle vil kunne finde noget for dem i teaterets program for 2018/19.

Velkommen i teatret!

Hans Henriksen
Teaterdirektør

Mere baggrundsmateriale

Me too, Nora!

I anledningen af 140 års jubilæet for ”Et dukkehjem” giver Aalborg Teater et bud på stykkets moderne fortolkning. Kronik af Jens Christian Lauenstein Led, Chefdramaturg på Aalborg Teater samt Stine Thidemann Faber, Lektor i kønssociologi på Aalborg Universitet.

Læs mere her

Blå bog: Yasmina Reza

Bliv klogere på den franske forfatter Yasmina Reza, der står bag hit-komedien 'Blodbadets Gud'. På Broadway er 'Blodbadets Gud' den tredje mest spillede forestilling siden 2000 og har spillet med stor succes på teaterscener over hele verden.

Læs mere her