Mød karaktererne fra ‘Sexpol’

Her kan du møde karaktererne fra ‘Sexpol’ og kort læse om deres baggrundshistorier.

‘Sexpol’ er en visuel og sansemættet forestilling om den første seksuelle revolution i Danmark, frit fiktionaliseret over virkelige begivenheder.

Forestillingen spiller på Aalborg Teaters Lille Scene oktober 2018.

Produceres i samarbejde med Teater Grob og Teater Stuk.

Portrætbillederne er taget af fotograf Emilie Therese.


Bodil

Spilles af Helle Fagralid

Bodil er en del af Dansk Sexpol i 1930’ernes Danmark, og hun kæmper mod patriarkatet og for kvinders ret til at bestemme over deres egen krop.


Wilhelm Reich

Spilles af Kasper Leisner

Dr. Reich er psykoanalytiker, kommunist og medstifter af Sexpol i Tyskland. I 1933 må han flygte fra Tyskland, og ender som det naturlige centrum for Dansk Sexpol. Her kæmper han, sammen med de andre, mod fascismen – med orgasmen som våben.


Tage

Spilles af Morten Raahede Brovn

Tage er en del af Dansk Sexpol i 1930’ernes Danmark, han er læge og han kæmper for den fri kærlighed og for bedre seksualoplysning. Også på medicinstudiet.


Dr. Leunbach

Spilles af Jens Gotthelf

Jonathan Leunbach, eller Joyce, som han bliver kaldt, er en del af Dansk Sexpol i 1930’ernes Danmark. Han er læge og udfører i smug illegale aborter, for at hjælpe fattige, danske kvinder, der er “kommet i uføre”. Dr. Leunbach sidder flere gange i fængsel for det, han tror på.


Jo

Spilles af Kathrine Høj Andersen

Jo er en del af Dansk Sexpol i 1930’ernes Danmark. Hun er forfatter, hun tror på at sex også skal være nydelse, ikke bare reproduktion, og så skriver hun seksualundervisningssange på danske salmer – som den herunder.

Melodi: Der er et yndigt land
Den penis må i gang
Den står så rank og stor
Kan ikke vente mer’
Kan ikke vente mer’
Den søger ned mod kvindens skød
Der kan den finde glæde
Det er dens yndlingssted
Det er dens yndlingssted


Ellen

Spilles af Solvej Kyung-Sook Christiansen

Ellen er en del af Dansk Sexpol i 1930’ernes Danmark. Ellen underviser bl.a. kvinder i fattige, overbefolkede områder i brugen af pessar, så de kan undgå uønskede graviditeter. Seksualundervisning er ikke på skoleskemaet, og ikke noget, der er passende at tale om.


Holdet bag forestillingen

Det kunstneriske hold:
Dramatiker: Lærke Sanderhoff, Robertvinder for manuskriptet til filmen KLUMPFISKEN
Instruktør: Nicolei Faber Instruktøren bag Beton og Drengen der ville være vægtløs på Aalborg Teater
Scenograf: Christian Albrechtsen
Lyd: Asger Kuhdahl
Lys: Mathias Hersland

Mere baggrundsmateriale

Me too, Nora!

I anledningen af 140 års jubilæet for ”Et dukkehjem” giver Aalborg Teater et bud på stykkets moderne fortolkning. Kronik af Jens Christian Lauenstein Led, Chefdramaturg på Aalborg Teater samt Stine Thidemann Faber, Lektor i kønssociologi på Aalborg Universitet.

Læs mere her

Blå bog: Yasmina Reza

Bliv klogere på den franske forfatter Yasmina Reza, der står bag hit-komedien 'Blodbadets Gud'. På Broadway er 'Blodbadets Gud' den tredje mest spillede forestilling siden 2000 og har spillet med stor succes på teaterscener over hele verden.

Læs mere her