Tilbage til nyheder Nyheder
14. juni

Årets skuespiller i Nordjylland

Hanne Windfeld modtog 13. juni legatet ”Årets Skuespiller i Nordjylland”, der blev uddelt på Aalborg Teater. Legatet er indstiftet af Torben Vejs Fond.

Hanne Windfeld er uddannet på Den Danske Scenekunstskole i København (tidl. Statens Teaterskole) i 1985 og blev derefter ansat på Aalborg Teater, hvor hun var frem til 1987, og Hanne Windfeld vendte i 2005 tilbage til Aalborg Teater.

På Aalborg Teater har Hanne Windfeld gennem mange år glædet og tryllebundet det nordjyske teaterpublikum i forestillinger som ”Maria Stuart”, ”En Sælgers Død”, ”Mød min Hr. Mor”, ”Håndværkerne”, ”Anna Sophie Hedvig”, ”Hjem til jul”, ”Don Ranudo”, ”Familien”, ”Snedronningen”, ”Indenfor Murene”, ”Inden jeg fylder 67…” og senest ”Drengen der ville være vægtløs”, hvor hun blev nomineret til Reumert for bedste ensemblerolle.

Derudover har Hanne Windfeld blandt andet spillet på Husets Teater, Gladsaxe Teater, Betty Nansen Teatret, Det Kongelige Teater, Folketeatret, Odense Teater og Aarhus Teater.

Udover sit store virke på de danske teaterscenen har Hanne Windfeld blandt andet medvirket i filmene ”Dagens Donna”, ”Den sommer ved havet” og ”Kun en Pige”. På TV har Hanne Windfeld spillet rollen som Viola i ”Bamse og Kylling”, medvirket i ”Krøniken”, ”Martas Tema”, ”Strisser på Samsø” og ”Rejseholdet”.

Legatet blev overrakt af formand for Torben Vejs Fond, Advokat Jens Rye Andersen, der blandt andet i sin tale sagde:

Hanne Windfeld formår som ingen anden kunstner at fange og fastholde publikum. Hun kan med sit vidunderlige talent tryllebinde en hel teatersal, og når langt udover scenekanten.

Hun lever sig fuldt og helt ind i de personer og figurer hun portrætterer på scenen. Hanne Windfeld har givet publikum nogle helt exceptionelle og ypperlige præstationer på Aalborg Teater gennem årene.

Søges: Musikalske unge og gamle til audition

Har du en gigantisk pladesamling? Har du konstant musik med dig rundt i ørerne hele dagen? Spiller du et instrument – eller drømmer du bare om at kunne det? Og er du rimeligt ung eller rimeligt gammel? Så har du nu chancen for at komme på scenen på Aalborg Teater.

Læs mere her

Nyt format til de teaterglade

Format er Aalborg Teaters nye kultursalon for teatersamtaler. Her kan du møde vores kunstneriske personale og gæster udefra til en snak om aktuelle forestillinger.

Læs mere her