Tilbage til nyheder

Pressemeddelse

26. august 2024

VISIONEN FOR AALBORG NY TEATER TAGER FORM

Aalborg Teater arbejder intenst for at skabe nye rammer med forbedrede forhold for både publikum og scenekunst. Vi har nu et nyt prospekt klart for Aalborg Ny Teater på Spritten, vi gerne vil præsentere for byen.

I forbindelse med visionerne om at skabe de arealer, der tidligere husede De Danske Spritfabrikker, om til et kulturcentrum i Aalborg, blev det fra start klart at Aalborg Teater skulle være en del af dette nye kulturelle centrum for Aalborg med Kunsten mod syd, Nordkraft mod øst og kulturdestination Spritten og Aalborg Ny Teater mod vest.

”Planen for et nyt teater på Spritten omfatter Malteribygningen samt en helt ny scenebygning bagved”, fortæller Henriette von Platen-Hallermund, der er formand for Styregruppen for Aalborg Ny Teater samt næstformand i Aalborg Teaters bestyrelse.
”Vi har i Styregruppen i samarbejde med Rambøll udarbejdet et nyt prospekt der ifølge Aalborg Teatrets ledelse, bestyrelse og Styregruppe vil skabe et fantastisk teater for alle i hele Nordjylland”.

Vision og strategi
Aalborg Teaters vision og drøm er at blive Nordjyllands kulturelle samlingspunkt og fyrtårn ved at skabe dybe og engagerende scenekunstoplevelser, der i tæt interaktion med publikum adresserer livets store spørgsmål. Med en ny placering vil teatret ikke blot opgradere sine fysiske faciliteter, men også skabe en mere åben og inkluderende teateroplevelse, der tiltrækker et bredere publikum.

Præsentation af prospektet – for alle interesserede
Visionerne for Aalborg Ny Teater er nu så langt, at Aalborg Teater 19. september 2024 kl. 16.00 inviterer alle der har interesse for at høre mere og ikke mindst se mere om planerne for Aalborg Ny Teater til en åben event i Malteribygningen på Spritten, hvor det nye prospekt for teatret offentliggøres og præsenteres.

Alle der har lyst til at høre mere om planerne samt opleve Malteribygningen indefra er meget velkomne til at deltage. Hold øje med dagspressen samt teatrets sociale medier for mere information.

Eventuelle udtalelser og interviews aftales med presseansvarlig Helle V. Nielsen på 23827107

Flere nyheder

NY LEDELSE PÅ PLADS PÅ AALBORG TEATER

Med de to fastansættelser er teatrets nye ledelse på plads – en ledelse, der som noget nyt siden årsskiftet bliver delt mellem det kunstneriske og det administrative. Aalborg Teater mærker allerede, at der de seneste måneder er tilført værdifuld ekspertise indenfor events, kultur og ledelse.

Læs mere