International improfestival

Forestillinger

Weekenden 24. og 25. marts står i improteatrets tegn, når vi for første gang slår dørene op til International Improfestival.

Oplev en improfestival af et hidtil uset format på et dansk teater med det bedste af det bedste indenfor denne kunstart.

På Store Scene folder improgrupper fra Sverige, Norge og Italien sig ud i et mangfoldigt bud på improviseret scenekunst med alt fra mange ord i en fart til langsomme scener med en masse fysik.

Til festivalen har vi udvalgt og sammensat et dansk Allstar Team, bestående af nogle af landets skarpeste improvisationsskuespillere. Og selvfølgelig giver 3. Stop fra Gug sammen med Gug Allstars Band den gas på deres egen hjemmebane, Aalborg Teater.

International improfestival produceres med støtte fra Aalborg Kommune og Region Nordjylland

 • Billetpriser

  Dagsbillet 130 kr.

 • Begge dage

  200 kr.

 • Varighed

  4½ time

 • Festivalen åbner

  24. marts 2017

 • Scene

  Store Scene

Program fredag 24. marts

Palle Dahlstedt (S) åbner festivalen med sin performance ”Pencil Fields”, hvor han med bly og elektroder skaber et improviseret lydbillede.

3. Stop fra Gug & Gug Allstars Band (DK) er Aalborg Teaters ustyrlige improgruppe. Alt er improviseret, intet er aftalt!

Teatribu (I) er en Italiensk improduo med eget teater i Milano. De optræder med showet:”Free – A word, so many possibilities”. Teatribu spiller et fysisk show med surrealistiske, konkrete, groteske og abstrakte elementer.

DK Allstars, (DK) er en håndfuld skarpe danske improvisationsskuespillere, som optræder med en improviseret historie, bygget op af korte scener, som i sidste ende skaber en sammenhæng – ud fra blot et enkelt ord fra publikum.

Duo PantoMorf, (S) er Palle Dahlstedt og Per Anders Nilsson som har udviklet egne elektroniske musikinstrumenter som de improviserer musik på.

Program lørdag 25. marts

RELATE, Research laboratory for Art and Technology at AAU (DK). Kan robotter improvisere? “The Dynamic Still” er en improviseret performance som undersøger interaktionen mellem levende og ikke-levende skuespillere.

3. Stop fra Gug & Gug Allstars Band (DK) er Aalborg Teaters ustyrlige improgruppe. Alt er improviseret, intet er aftalt!

Det Andre Teatret (N) er et norsk improensemble med eget teater i Oslo. De optræder ofte med narrative improvisationer og kan spille alt fra krimier, romantiske komedier til børneteater.

DK Allstars, (DK) er en håndfuld skarpe danske improvisationsskuespillere som optræder med en improviseret historie, bygget op af korte scener, som i sidste ende skaber en sammenhæng – ud fra blot et enkelt ord fra publikum.

Pelle og Klaskefar (DK). Disse hurtigsnakkende herrer er begge kendt fra freestylerap konkurrencen Mc’s Fight Night, det uofficielle DM i voksenmobning. Du kan forvente et overflødighedshorn af højoktansimprovisation, når to af Danmarks bedste freestylerappere dyster om at vinde hele Aalborgs gunst!

Publikum mener

claus svenstrup, region nordjylland

det var en fornøjelse at opleve det engagement og talent, som blev vist frem på scenen. især var den italienske duo i verdensklasse. også dejligt at se et ungt publikum i salen. AAlBORG TEATER VISER IGEN STORT MOD OG VISIONÆRT TEATER.

28. March 2017

Gitte Friis Therkildsen

Det var et studieprojekt fra Art & Technology, der efter nogen forsinkelse og en del forvirret renden rundt, indledte Aalborgs første professionelle inproteaterfestival, på Aalborg Teaters Store Scene. Meningen var vist, at det skulle omhandle et improviseret samspil imellem robot og menneske, men set ud fra et kunstnerisk synspunkt, så kunne de tre skuespillere/ dansere lige så godt have danset rundt om en stol. Robottens sparsomme bevægelser var dog muligvis interessante set ud fra et teknisk perspektiv. En time inde i aftenens program blev det således op til "Tredje stop fra Gug" at hæve stemningen til det festlige leje, der normalt følger improteater. Det gjorde de godt, og Det Andre Teatern fra Norge gjorde efterfølgende en formidabel indsats. De reddede aftenen, og da de også var det eneste internationale indslag, lå hele festivalens eksistensberettigelse hos dem. Om Aalborg Teater og Tredje Stop fra Gug skal gentage succesen, afhænger af, om de kan tiltrække flere professionelle grupper fra udlandet og dermed svinge sig op på det internationale niveau, som var meningen.

27. March 2017

Annelise Hedemann........aftenens nok ældste

Fantastisk at opleve det i Aalborg. Før skulle man til Aarhus for at opleve det..........så dejligt , husk nu at gør det 1xårligt. Ser man bort fra den noget uforståelige musik i start og slut........var det super fantastisk.

26. March 2017

Mariola

Teatribu- magnifico !! bravissimo !!

25. March 2017

Luca Moretti

Måske bedre reklameret?...

25. March 2017