Drengen der ville være vægtløs

Forestillinger

Drømme fra udkanten
Tag med til 80’ernes udkantsprovins hvor René i hemmelighed drømmer om at blive astronaut og komme væk.

René står et sted mellem stor dreng og ung mand. Han bor hjemme med sin ustabile, sølle og medicinerede mor og er i lære som smed. René spiser for mange burgere og det tætteste han kommer på et levet liv, er vennerne Theis og Winnie.

Hverdagsdrama
”Drengen der ville være vægtløs” er et morsomt, skævt, og underfundigt hverdagsdrama om kampen for at blive voksen og finde sig selv, når man kommer fra et lille samfund, hvor alle kender hinanden lidt for godt. Ena Spottag spiller den unge, drømmende René.

Succesfuldt kunstnerisk team
I sidste sæson fejrede Aalborg Teater stor succes med “Beton“, der vandt en Reumert for Årets Forestilling, ligesom også dramatiker Thomas Markmann vandt prisen som Årets Dramatiker. Nu er samme kunstneriske team tilbage med en historie fra det sted, som så mange af os kommer fra: Den danske udkantsprovins.

 • Billetpriser

  230 - 270 kr.

 • Unge

  80 - 135 kr.

 • Varighed

  1 time og 15 min uden pause

 • Danmarkspremiere

  23. februar 2017

 • Sidste spilledag

  18. marts 2017

 • Scene

  Lille Scene

Spilledage

Publikum mener

ingrid guse

det var en oplevelse af de helt store. meget bevægende og alle spillede helt op til deres roller, de blev til personerne. vi satte os på 1. række, på den måde blev vi en del af oplevelsen, da vi ikke havde tilskuere mellem os og scenen. tak for i aftes. Ingrid og Klaus guse

26. February 2017

Sally og Ludvig Pedersen

En spændende, anderledes forestilling med stof til eftertanke. En fantastisk præstation af Erna Spottag,den bærende kraft , godt støttet af de andre dygtige skuespiller.

25. February 2017

Elinor Rasmussen

Hej Vi havde desværre en rigtig dårlig oplevelse i teateret i aften. Min mand og jeg havde billetter til forestillingen "En dreng der ville være vægtløs" sammen med 3 venner. Vi spiste i Teatercafeen, og mens min mand betalte gik vi andre ind i salen og fandt pladser. Desværre var min mand ikke opmærksom på at det var på Lille Scene og gik derfor ind på Store scene hvor han ikke kunne finde mig. Imens ledte jeg efter ham uden held. Da han fandt ud af at det var på Lille scene var forestillingen startet og de ville ikke lukke ham ind. Desværre blev det en dårlig oplevelse for os alle. Min mand, der havde betalt 250 kr for at sidde i foryen, os andre der ikke kunne nyde forestillingen fordi vi bekymrede os om ham. Selvfølgelig var det vores egen fejl at vi ikke havde tydelig gjort at det var Lille Scene, men en lille smule fleksibilitet fra jeres side kunne havde reddet aftenen, han kunne havde listet sig ind og sat sig på bagerste række uden at genere nogen. Den dårlige oplevelse gør i vi i fremtiden ikke har lyst til at komme i Aalborg teater. Det er dårligt for jer. Det er også dårligt for os.

25. February 2017

Køb billet til "Drengen der ville være vægtløs"

Køb billet

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Medvirkende

Interview: Thomas Markmann

Interview: Thomas Markmann

Dramatiker Thomas Markmann fortæller her om, hvad der har inspireret ham
”Udgangspunktet for ”Drengen der ville være vægtløs” er på mange måder min egen historie. Jeg er vokset op i en lille-bitte provinsby ude på landet og med nogle gamle forældre, så jeg var som barn meget overladt til mig selv. Og så indgår man jo i sådan en landsbys små fællesskaber, så godt man nu kan, men det er en meget lille og trang verden, hvor der ikke findes ret mange muligheder.

Men jeg drømte om at blive astronom. Det syntes alle andre vist var ret aparte, men jeg var sikker. Når jeg kørte hjem fra fodbold om aftenen, kunne jeg standse og se op på himlen og få øje på Venus. Så var det som om himlen blev rumlig og mine fødder lettede fra jorden. Jeg vidste godt, at det bare var en drøm, et helle, mit eget private sted, hvor jeg kunne sige ”tænk nu hvis jeg en dag blev noget helt, helt andet”.

Jeg tror, man i udkantsområder kan have brug for den type drømme, fordi man har brug for at kunne tænke, at der findes noget helt andet. Det endte så ikke med at jeg blev astronom, men jeg kom dog væk fra udkanten, da jeg trak frinummer på sessionen, men straks meldte mig frivilligt til livgarden.

Så i løbet af kort tid var jeg pludselig midt i København og i gang med et helt nyt liv med helt nye mulig heder. Det var en form for flugt, men det var den chance, der bød sig, og jeg vidste, at jeg var nødt til at tage den.”

Holdet bag

Dramatiker
Thomas Markmann

Instruktør
Nicolei Faber

Scenograf
Christian Albrechtsen

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Jonas Hvid

Bemærk at der anvendes stroboskoplys i løbet af forestillingen.

Vil du vide mere?

Program

Læs forestillingsprogrammet til Drengen der ville være vægtløs.

Download programmet

Gratis introduktioner

Få 45 minutters gratis introduktion til Drengen der ville være vægtløs.

Læs mere

Andreas Mogensen: Sådan bliver du astronaut

Artikel fra Videnskab.dk. Den danske astronaut Andreas Mogensen giver tips til dig, der drømmer om at blive den næste dansker i rummet.

Læs mere

Indslag i TV2 Nord

Se TV2 Nords indslag om forestillingen. Indslaget starter 6 minutter og 12 sekunder inde.

Se indslaget her