Don Juan

Forestillinger

Forførende musikalsk komedie
Giv dig hen til Don Juan, når han med drenget charme og stor lidenskab forfører, bedårer og bedrager kvindehjerter på stribe.

Don Juan tager ingen hensyn, lever udelukkende for det konsekvensløse øjeblik og lader alle erobringer falde i det sekund, de er gjort.

Komedien om forførelsens ædle kunst ledsages af festlig og charmerende livemusik spillet af de medvirkende og komponeret specielt til forestillingen. Patrick Baurichter har hovedrollen som verdens mest kendte kvindeforfører.

Beundret og forbandet
Don Juan er en af den europæiske kulturs store skikkelser, og gennem mere end 400 år har vi fortalt historien om denne adelige forfører. Don Juan er beundret og forbandet. Hans tjener, Sganarelle, gør, hvad han kan for at dække over alle løgnene, bedragene og gælden. Tjeneren lever dermed med den grundlæggende konflikt, det er at have en charmerende men falsk chef.

 • Billetpriser

  130 - 320 kr.

 • Unge

  80 - 160 kr.

 • Varighed

  2 timer og 50 minutter inkl. pause

 • Premiere

  18. februar 2017

 • Sidste spilledag

  11. marts 2017

 • Scene

  Store Scene

Spilledage

Nordjyske
Ungt Teaterblod
Kulturkongen
Forestillingen er uafviseligt en væsentlig begivenhed. En begivenhed som taler lige ind i sin samtid.
Kort sagt kan jeg absolut anbefale at tage ind og se Aalborg Teaters opsætning af ’Don Juan’. Forestillingen videregiver med overbevisning en stemning af forførelse, livskraft og lidenskab. Samtidig formår den at give et glimt af mennesket bag myten om forføreren. Forestillingen ’Don Juan’ er en nærværende oplevelse, der gør indtryk og giver stof til eftertanke.
Historien om Don Juan bliver på dygtig og underholdende vis formidlet til publikum. Forestillingen har den klassiske historie, som dog på fortræffelig måde er blevet nyfortolket.

Publikum mener

Susanne

X

26. February 2017

Rita Nielsen

Det var en fantastisk forestilling. Skuespillerne var forrygende.

26. February 2017

Walther Just Kjølby

Vi har siden 1963 haft abonnement på store scene hvert år - altså 55. sæson. Aldrig har vi oplevet en instruktør ødelægge et stykke som dette. Bunden må være nået i hvad man kan byde det nordjyske publikum. Stor fiasko!!

26. February 2017

Peter G. Christensen

En elegant opsat forestilling, med et pust af nyt uden at miste holdet i den originale. Og så med en en energi, en musik og masser af grin, der tilsammen skaber en fed oplevelse for publikum.

26. February 2017

Jesper

Fest og farver, med fantastiske skuespilpræstationer. Værd at se..

26. February 2017

Torben Næsby Christensen

Fantastisk fortolkning af en gammel klassiker - godt spillet i en spændende "scenografi"

26. February 2017

Astrid Øster Mortensen

Det var fandme nice! Jeg er stadig ret overvældet (og forført) af jeres opsætning og alle skuespillerne. Det var vildt og intenst, fordi det var så interaktivt (æggene, flirteriet, op på scenen, osv.) Hele stykket VAR jo Don Juan. Mega sanseligt og sex. Kh

25. February 2017

Anette A. Mortensen

Jeg synes, at 1. akt var rigtig godt med musik osv., men 2. akt var noget langtrukken.

25. February 2017

Ditte Marie Pedersen

Stærkt udspil som altid fra Aalborg Teater! Super forførende og festlig forestilling med rigtig gode skuespillerpræstationer - selvom stykket er langt, bliver der leveret højt humør, god moral og skarpe replikker hele vejen igennem - vi var helt vilde med Don Juan! Rigtig fornøjelig oplevelse, der klart kan anbefales.

25. February 2017

Erik Bruun-Kristensen

Flot - flot forestilling. Imponerende hvad de unge skuespillere formår, ja og samtidig spille på instrumenterne. Den forholdsvise lange spilletid fløj af sted for det var så intens at skulle følge med og ikke gå glip af alle tektsnuancerne.

24. February 2017

Else, Birthe, Inge Birthe

Meget bedre end forventet.

24. February 2017

Jørn Clement Andersson

En noget anderledes Don Juan, men absolut seværdig. Fint ensemblespil sammen med de 2 fremragende hovedfigurer

24. February 2017

Anton Bøjgaard

Man bliver så forbløffet over, hvor godt de egentligt er istand til at spille, fantastisk! Måden hvorpå de fik indraget publikum, og fik dem til at medvirke i skuespillet var tilmed unikt. Nyfortolkningen var også rigtig god! Alles klapt

24. February 2017

Tina Berntsen

Vi var en flok af sted, hvor en del ikke har været i teateret, så det var en blandet mening. -når man ikke er vant til skuespillere så "tæt på" kan det godt virke lidt underligt på nogle! Jeg personligt er vild med Don Juan - og vil gerne anbefale den. Dog var den indimellem lidt langtrukken, men til gengæld når der skete noget - SÅ skete der også noget :-) Tak for en dejlig aften.

24. February 2017

Hanne M. Nielsen

Glad og sjov opførelse af Fon Juan

24. February 2017

Anders

Dejlig oplevelse og dygtige skuespillere. Nytænkende og sjov. Inddragelse af publikum. Alt i alt en god oplevelse.

23. February 2017

Henny og Jørn Nørgaard

Hej Aalborg teater. en rigtig dejlig oplevelse med fantastiske skuespillere, både morsomme og seriøse.med godt mimikspil. fangede publikums opmærksomhed. Kan sagtens tåle at ses igen. super

23. February 2017

Volmer nielsen

Absolut fremragende skuespil og underholdende, så en fin aften.

23. February 2017

Uffe Simonsen

Super oplevelse. God forestilling - god opsætning - gode skuespillere. Top klasse.

23. February 2017

Agnethe Andersen

Virkeligt godt stykke, som faktisk er højaktuel i vores tid, hvor der er så mange singler og jagten frem for kærligheden synes at være i fokus. Super effekter både med de lysserøde blade og lyset. Kanon skuespil,- god ide med Don Juans følgere, - god musik !!

23. February 2017

Oda Stagsted

God og medrivende skuespiller indsats. God præstation.

23. February 2017

Bellalykke

Jeg forventede at skulle se en forførende musikalsk komedie. Men komedie var det ikke. Kun Charlotte og Pierro var sjove. For mig var stemningen i stykket "forstemmende" på grænsen til en uudholdelig oplevelse af Don Juans vanvid. Musikken understøttede denne stemning med skingerhed, når den fungerede som Don Juans afstivende slæng, og enormt sørgelig efter den forvirrende oplevelse af "ægløsningssangen" (som iøvrigt var sjov, men også vanvidsagtig). Mine sanseindtryk kom lidt på overarbejde med især de mandlige skuespilleres tøj kontra den noget gammeldags måde de formulerede sig på. Uanset det var en lidt rodet helhedsoplevelse - af en tragedie (ikke en komedie!), så kommer jeg til teatret igen for jeg elsker liveoplevelsens nærvær.

22. February 2017

Else vilhelmsen

Sjov og spændende

22. February 2017

Pernille Bruun

Rigtig godt med det nutidige "præg", der er i forestillingen. Nyt og spændende at opleve skuespiller som musikere. En super forestilling, hvor tiden bare fløj afsted.

22. February 2017

Sonja Dall

Sjov og humoristisk med skøn involvering af publikum. Og alligevel tankevækkende.

22. February 2017

Dorte Spanggaard

Jeg synes spillescenerne var rigtig gode. Patrick var supergod som Don Juan, men jeg synes at al musikken trak forestillingen unødigt ud, og den gjorde ikke noget godt for den. Jeg synes, det var helt unødvendigt.

22. February 2017

Henrik

Forestillingen lidt for langtrukken

22. February 2017

Anders Jørgen Hove

Særdeles god oplevelse.

22. February 2017

Jesper Andersen

Vanvittig velspillet Don Juan "Når laster kommer på mode bliver det til dyder - hykleriet er ..." men stykket er lidt for moraliserende

22. February 2017

Jane Rødbro

Fremragende stykke dygtige skuespillere

22. February 2017

Jonna

1 del var til 6 stjerner, men efter pausen dalede intensiteten og derfor giver jeg 4 stjerner

22. February 2017

Ida Leding Larsen

Don Juan er for lang, tag to-tre kvarter af den, så vil det gå bedre.' MEN: Der spilles SÅ godt af mange af skuespillerne. FX Don JUan i slutscenen med den lange tale....Fantastisk! Og Elvira vinder i 2. halvleg, var ellers noget amatøragtig i 1.akt. men hendes lange grådkvalte tale var også bare fin.- Kulisse-og kostumefolkene har vel nærmest haft ferie i øvetiden, der kunne måske godt være lidt mere liv over udsmykningen. Fortæppet er rædsomt... Sganella (hedder tjeneren vist) var fin ,sec. i indledningen. Musikken er for høj , spc. med den der summetone, der overdøver replikkerne. Sjov nok ide med dem på scenen...men virker for langt en del steder.- SkÆG ide med æggene og sex-forelæsningen! Men ellers godt forsøgt, men jeg vil nu hellere se operaen !

21. February 2017

Girts Kaulins

Godt arbejde!

21. February 2017

Hannah Steenberg

En levende fortælling, der både fremtvang lattermild danselyst og dramaets alvor

21. February 2017

Tina Faber

Forførende, medrivende og uforudsigelig forestilling. Jeg var tryllebundet, fra start til slut! Fantastisk velspillet!

21. February 2017

Preben

Super Forestilling. Flot scenografi og skuespil. Plads til smil og eftertænksomhed.

20. February 2017

Køb billet til "Don Juan"

Køb billet

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Medvirkende

Holdet bag

Forfatter
Jean Baptiste Molière 

Instruktør
Johannes Holmen Dahl

Scenograf
Katja Frederiksen

Kostumier
Sophie Reble

Komponist
Alf Lund Godbolt

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Aske Bergenhammer Hoeg

Musiker
Gunhild Kjær

Interview med instruktøren bag Don Juan

Interview med instruktøren bag Don Juan

Vi har talt med instruktør Johannes Holmen Dahl om forestillingen ”Don Juan”. 

Hvad er Don Juan for en skikkelse/figur?
Don Juan er en figur, som de fleste let bliver fascineret af – det er jeg i hvert fald selv. Han overskrider grænser og det bliver meget åbenlyst for os, der oplever forestillingen at rigtig mange af de grænser, der styrer os er kulturelt betingede. Jeg holder meget af at arbejde med tekster, som har det tvist, at de evner at udfordre de konventioner der er i samfundet, og det har Molières komedie i allerhøjeste grad.

Hvem Don Juan er, er ikke så vigtigt, men det er vigtigt, hvem han bliver for andre.

Hvad handler forestillingen ”Don Juan” om?
”Don Juan” handler om forførelse og om livskraft, om ikke at undertrykke sine naturlige lyster og drifter. Den livskraft, som Don Juan er et billede på, er ikke levende og reel, før den møder en anden person. Forestillingen bliver en aften om øjeblikket, om et menneske, der udelukkende lever for og værdsætter det konsekvensløse øjeblik, som han sætter højere end de mere langsigtede og varige værdier og som ikke ligger under for de samfundsmæssige konventioner.
Don Juan-figuren er som en katalysator for de drifter som mennesket helt naturligt har men undertrykker, for gennem sin tilsyneladende umoralske opførsel afslører Don Juan hykleriet hos mennesket.

I hans møde med andre mennesker, tager han ligesom masken af dem og afklæder dem. Det er det, der er det komiske. Når Don Juan går hen til en fornem kvinde og forfører hende, så sker der en slags fald – hun falder ned fra sin piedestal, fordi hun viser sig at være akkurat lige så liderlig, lige så menneskelig, som alle andre. Don Juan kan forstyrre dig og ødelægge dig, men han kan også få dig til at se noget og sætte noget i gang. Et møde med Don Juan er en krise, en sten på din vej, men det sætter også en proces i gang, hvor man lærer noget nyt. Af og til kan utroskab være det eneste, der kan redde et liv. Det er et brutalt tankesæt, men det er den type kraft, Don Juan opererer med, og som kan ændre et menneskelivs retning.

Hvad er det Don Juan repræsenterer?
Med forestillingen fortæller vi historien om en grundlæggende og iboende kraft, som vi, som mennesker ikke kan være foruden. Denne kraft er lidenskaben til livet, det er noget meget gammelt, dionysisk – en rus. Vi kender alle det, at vi giver os hen en aften og en nat, og selvom vi måske vågner og fortryder, så ved vi godt, at hengivelsen er nødt til at være der.

Man kan spørge sig selv hvordan denne skikkelse kan inspirere os til at have mere lidenskabelig hengivelse? Vi kan ikke leve hans liv, for han er ikke et menneske, men en litterær konstruktion – et ikon på de menneskelige drifter. Det er ikke nødvendigt at gøre som Don Juan og knuse hjerter for at kunne mærke denne kraft. Don Juan vil altid befinde sig på den anden side af grænsen for, hvad der er normalt, men figuren Don Juan kan være med til at vi som mennesker får en opvågning og måske tager vores liv op til revision og bryder med de mange konventioner som vi omgiver os med.

Vil du vide mere?

Gratis introduktioner

Få 45 minutters gratis introduktion til Don Juan.

Læs mere

Kvindeforfører indtager Aalborg

Se TV2/Nords indslag om Don Juan, hvor skuespiller Patrick Baurichter og instruktør Johannes Holmen Dahl interviewes.

Se indslaget her

Gratis undervisningsmateriale

Teatrets dramaturg har udarbejdet materiale, der kan give inspiration til, hvordan Don Juan kan bruges i undervisningen.

Download undervisningsmateriale