Dialog

Forestillinger

Næste Dialog: 6. maj
Til næste Dialog skal vi snakke om hjemløshed og ligusterromantik.

Et hjem er en menneskerettighed. Hjemmet er familiens bastion, men hvad sker der når familier splittes? I dag er mobilitet et løsen – hvor bliver hjemmet så af? Flere og flere har intet hjem fordi de er fattige eller fordrevne. Hvad gør vi ved dét?

Gæster
Toke Riskjær: Fotograf og manden bag DRs program “52 dage som hjemløs
Keld Jørgensen: Socialpædagog og forfatter til bogen “Det ærlige åbne øjeblik


Aalborg Teaters samtalearrangement

Dialog foregår lørdag formiddag ca. 1 gang om måneden, og her samtaler vi om emner, der trænger sig på i hverdagen. Tænksomme og kloge mennesker hjælper samtalen i gang, men vi er alle med til at skabe den gode samtale. Forvent overraskelser og kunstneriske indslag som sætter de mange ord i perspektiv.

Prisen for Dialog er 50 kr. og vi starter kl. 10.30.


TILKØB: Dialog + brunch

Start formiddagen med en lækker brunchbuffet i Teatercaféen.
Bemærk: Brunch starter kl. 09.30
Dialog + brunch inkl. drikkevarer: 195 kr.

 • Billetpriser

  50 kr.

 • Dialog + brunch

  195 kr. inkl. drikkevarer

 • Varighed

  3 timer

 • Næste dato

  6. maj 2017

 • Sidste spilledag

  10. juni 2017

 • Scene

  Teatercaféen

Spilledage

Køb billet til "Dialog"

Køb billet

Publikum mener

Lisbeth Rytter

Fint brunch arrangement. De to dialog-parter var interessante at høre på - når de kunne høres!!! Det var intervieweren, der gik tydeligst igennem. Dernæst den kvindelige part medens den mandlige part var en mumler. De havde også mere fokus på intervieweren end på publikum.

9. April 2017

Stig Magnussen

Første og sidste gang, vi deltager i disse arrangementer. "Moderator" Evan Thore Vestergaard indtog helt upassende en hovedrolle frem for de annoncerede hovednavne Ole Rasmussen og Sanne Søndergaard. Diskussionen blev overintellektualiseret, og alle tilløb til reel humor blev kvalt. Genindførelsen af et akademisk kvarter er også mangel på respekt for de fremmødte.

2. April 2017

Inge Christiansen

Kunne ikke høre ret meget af de visse ord? der for håbenligt blev sagt, der blev talt for lidt ud i rummet og et par gange stod den talende med hånden for munden,

2. April 2017

Inger Schrøder

Det var en ualmindelig dejlig oplevelse, der gav masser af rum for efterrefleksion. Måske ordstyreren skal være en smule mere tilbageholdende.

2. April 2017

Kurt R. Mikkelsen

Selve formen for arrangementet er meget inspirerende. De andre deltagere er også interesseret i en god samtale, så både før- under og efter selve diskussionsdelen har vi en masse god snak. Så jeg har nydt alle arrangementerne, og er helt ked af at skulle til konfirmation på Fyn næste gang, så der kommer jeg ikke. MEN vi vender tilbage til efteråret, og det glæder vi os til.

2. April 2017

Kurt R. Mikkelsen

Vi synes også denne gang, at det var et meget spændende arrangement, og vi glæder os til forårets dialog-møder.

13. December 2016

Jørn Rosborg

Jeg glemte at rose Martin Ringsmoses indsats. Den var aldeles glimrende og spændende med overgang fra fortælling om "Underkastelse" til direkte indlæg derfra, flot!!

5. December 2016

Jørn Rosborg

Mange tak for en spændende dialogdag. Marianne Jelved startede meget flot med at fortælle om sin enighed med mange af Grundtvigs tanker, og kom med mange gode indspark. Desværre skæmmedes det noget af hendes noget kryptiske - og i hvert fald ganske irrelevante - svar til ham, der spurgte ind til drengeomskæring i relation til religion i det offentlige rum. Og hun tog ikke stilling til undertegnedes spørgsmål om hvor frisind og storsind var, når mange trosretninger kan få ret til at udføre juridisk gældende vielser, når en forening, jeg er medlem af, ikke kan, da foreningens medlemmer skal være overtroiske. Alle de andre 14 eller 17 betingelser er opfyldt. Carolina Maier var et glimrende bekendtskab. Hun havde flere gode indlæg og svarede relevant når spurgt. Jens Galschiøt var så absolut dagens højdepunkt: Særdeles vidende, belæst, fremragende til at fortælle om sine holdninger og baggrunden for dem, lyttende. Hvad enten man er enig med ham eller ej, så fandt jeg hans tanker velformulerede og velbegrundede. Et meget stort plus for dagen. Han alene kunne have fået mig til at give 6 stjerner. Desværre synes ordstyreren ikke at kende til almene regler for en sådan. Evan Thore Vestergaard affærdigede delvis - og urimeligt - den unge lærer fra Frejlev skole og i endnu højere grad den junge mand der gerne ville høre noget om holdning til omskæring i relation til religion i det offentlige rum. ETV kan bestemt have ret til at henvise spørgsmålet til en senere debat, men det kan gøres venligt og imødekommende. At prøve at gøre grin med en debattørs indlæg er både i følge mig selv og tre andre, jeg talte med efterflg. utilstedeligt. Jeg gjorde rede for, at mange trossamfund kan få vielsesbemyndigelse i henhold til 14 eller 17 kriterier, der skal være opfyldt, men en forening, som jeg er medlem af kan ikke få denne bemyndigelse, da der er et enkelt punkt, foreningen ikke opfylder: Vore medlemmer tror ikke på noget overnaturligt ("transcendente magter"), og dette er en af betingelserne. Jeg spurgte Marianne Jelved, hvor storsind og frisind var henne i den sag. ETV affærdigede spørgsmålet med: "Skal Varde syklub så have vielsesret?" Det var ikke en gang morsomt, det var krænkende, debatødelæggende og uforskammet, ikke en ordstyrer værdigt. Jeg læste for mange år siden op på, hvordan en ordstyrer og en dirigent skal handle og opføre sig, idet jeg fik en del opgaver som både det ene og det andet. Det var tankevækkende læsning, og jeg har søgt at leve op til "reglerne" gennem årene. Men måske har den slags "regler" ingen gang i 2016? Almindelig pli burde på den anden side være nok.

5. December 2016

Yrsa rold sørensen

Ligesom de øvrige dialogsøndage var arrangementet igår strålende. Det var rigtig gode debatører, og dejligt forskellige. Som alt andet er det ærgerligt, at tiden går så hurtigt, men jeg synes, Evanthore leder det godt. Glæder mig til næste sæson.

4. December 2016

J.Madsen

Selv Tak Det var fine mennesker I havde inviteret, men men der var alt for kort tid til at høre dem ordentligt. Hvorfor begynder man ikke kl.10.30 ? Og giv gæsterne mere taletid. Arrengementet er en god ide. Venlig hilsen J. Madsen

4. December 2016

Jørgen Harder

Fremragende. Både valget af gæster incl. Martin Ringmose og styringen af debatten/dialogen. Og brunchen - ikke at forglemme! Bør følges op ved at Abrahams Børn hentes til Aalborg!

4. December 2016

Anne Stoustrup

Heldigvis kom der rigtig mange nuancer på begrebet ensomhed - både på grund af oplægholdernes forskellige baggrunde, tovholderens lidt barske, men gode styring rundt i emnets facetter - OG deltagernes mangfoldighed. Det var en tankevækkende, givende formiddag .... og brunchen var lækker!

7. November 2016

Trine Baadsgaard

Vi er 4 merit pædagogstuderende, som arbejder med emnet ENSOMHED. Teater café dialogen var for os en meget spændende og inspirerende oplevelse. Tre meget erfarne og interessante mennesker i front for debatten og skønt at se at der var en stor alders spredning blandt de fremmødte. Samtidig med fik vi mulighed for at komme frem med vores visioner og ide om et forebyggende tiltag for børn folkeskolen. Vi mener ensomhed er et problem vi skal stå sammen om at bekæmpe, og det er vigtigt at børn få en vished om emnet, således de får redskaber til at tackle livets sociale udfordringer. Vi gik fra debatten med en oplevelse af at være blevet beriget og fyldt på, og endnu mere beret på at gå ud og kæmpe for at få vores projekt kan blive en realitet.

7. November 2016

Berit Byg

Et rigtig godt koncept. Debatten var dog lidt styret af, at der var bestemte ting, ordstyreren gerne ville have drøftet. Måske kunne der have været lidt mere mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne efterfølgende? Men alt i alt et fantastisk godt og hyggeligt arrangement med dejlig mad og en inspirerende debat.

4. October 2016

06.05.2017: Hvor er hjem?

Et hjem er en menneskerettighed. Hjemmet er familiens bastion, men hvad sker der når familier splittes? I dag er mobilitet et løsen – hvor bliver hjemmet så af? Flere og flere har intet hjem fordi de er fattige eller fordrevne. Hvad gør vi ved dét?

Vi samtaler om hjemløshed og ligusterromantik.

Gæster:
Toke Riskjær: Fotograf og manden bag DRs program “52 dage som hjemløs
Keld Jørgensen: Socialpædagog og forfatter til bogen “Det ærlige åbne øjeblik

Køb billetter her

10.06.2017: Om at snakke, tale og samtale

Vi lever i kommunikationens tid. Bombarderes med ord døgnet rundt. Bruger og misbruger sproget til alt mellem himmel og jord. Vi snakker og snakker, men vore bjerge af ord frembringer kun muldvarpeskud af reel handling. Hvordan kan vi bruge ordene bedre – til at udvikle og ikke afvikle? Til at gøre livet til en fest og ikke en pest.

Vi samtaler om at samtale.

Køb billetter her

Evanthore Vestergaard

Evanthore er tilrettelægger og moderator på Dialog.

Han er komponist, journalist, forfatter og idémager, bl.a. manden bag ORDKRAFT Festivalen og Kulturmødet på Mors. Desuden er han en flittig debattør og ikke sjældent kontroversiel og provokerende i sine synspunkter. Han har enorm erfaring som moderator og det at bruge samtaler som en mulighed for at nå nye erkendelser for deltagerne.