Udsolgt

46+1: Mennesker med downs

Forestillinger

Hvor mange kromosomer har vi plads til i samfundet?
De fleste af os har 46 kromosomer. Men det hænder en sjælden gang i mellem, at der dannes et helt særligt foster med 47 kromosomer. Det kalder vi, med de 46, for en ”kromosomfejl”, og de mennesker, der lever med de 47, betegner vi som mennesker med Downs syndrom.

Teater med noget på hjerte
Med forestillingen ”46 + 1” vil Aalborg Teater skabe oplæg til debat, oplyse, præsentere dilemmaer og stille spørgsmål. Hvis vi ikke møder og omgås radikalt anderledes udgaver af det at være menneske, truer det vores egen evne til rummelighed, til at være socialt inkluderende og til at skabe plads for alle.

Oplev en forestilling hvor der er plads til forskellighed og til at være anderledes, en forestilling der giver stof til eftertanke, er vedkommende og sætter store spørgsmål i perspektiv. Dokumentarisk teater med noget på hjerte.

På scenen er mennesker med Downs samt skuespiller Martin Ringsmose.

 • Billetpriser

  130 - 170 kr.

 • Unge

  80 kr.

 • Premiere

  6. maj 2017

 • Sidste spilledag

  10. juni 2017

 • Scene

  Mindste Scene

Spilledage

Køb billet til "46+1"

Køb billet

Start oplevelsen i Teatercaféen

Gør din teateraften endnu bedre, og start med en kulinarisk optakt i vores hyggelige café. Du kan i ro og mag hygge dig med familie, venner og god mad, og du skal ikke lede efter en parkeringsplads lige op til teatertid. Serveringen er naturligvis tilpasset forestillingens start.

 

Borgerteater

Borgerscenen går med denne forestilling ind i sin fjerde sæson, og konceptet er uændret: På Borgerscenen er det ikke skuespilleren, men borgeren, der står på scenen. Borgeren spiller ikke nogen rolle, men medvirker som sig selv i kraft af den, han eller hun er. Rammen om forestillingen er lige så professionel og ambitiøs som ved alle de andre forestillinger, vi laver. Instruktør, scenograf, lys, lyd og hele teatermaskinen står klar, mens borgerne leverer forestillingens indhold i form af deres medvirken under prøver og selvfølgelig i den endelige forestilling.

Vi har endnu aldrig haft en medvirkende borger, der har fortrudt eller har forladt projektet. Det er en overvældende og stærk oplevelse at medvirke i en Borgersceneforestilling, og mange af de medvirkende borgere i de tidligere produktioner har dannet nye fællesskaber, som stadig består.

 

Holdet bag

Instruktør & skuespiller
Martin Ringsmose

Scenograf
David Gehrt

 

Lysdesigner
Stine Fumz

Lyddesigner
Jonas Hvid

Medvirkende borgere
Janne Geosen, Sune Holm, Christian Jørgensen, Peter Kjær, Lotte Kvist-Ibsen, Jonas Nielsen, Hanne Hylander og Jill Laursen

Om Downs Syndrom

Lægevidenskabens udvikling bevirker, at vi stadig tidligere og stadig sikrere kan identificere fostre med et ekstra kromosom og dermed vælge abort. Det er der flere og flere, der gør, og antallet af nye mennesker med 47 er støt faldende. Måske kan man om fx 30 år slet ikke lave en borgersceneforestilling med mennesker med 47. Men endnu kan vi.

Vil du vide mere?

Gratis introduktioner

Få 45 minutters gratis introduktion til 46+1.

Læs mere

Første dag på teatret

Fotograf Lars Horn fulgte med, da prøverne startede på 46+1.

Se billederne

"Nyt teaterstykke: Aalborg Teater fejrer Downs Syndrom"

TV2Nord var med til prøverne på 46+1: Mennesker med Downs.

Se indslaget

"I dag fejres folk med et ekstra kromosom - i Aalborg går de på scenen"

TV2.dk har interviewet forestillingens instruktør samt teatrets direktør om forestillingen.

Læs artiklen